Suzy Wengel, Danų dietologė ir biotechnologijos įmonės generalinė direktorė, tiki, kad ji rado svorio metimo ir sveiko valgymo formulę, rašo Uk.businessinsider.com. Savo knygoje „The Scandi Sense Diet“ ji detaliai išdėsto planą, kurį grožio ir sveikatos tinklaraštis „Get the Gloss“ pavadino paprasčiausia dieta pasaulyje.
Laikantis šios dietos, kiekvienas valgis turi būti sudarytas iš 4 saujų: viena sauja baltymų, viena – angliavandenių ir dvi saujos daržovių, plius vienas šaukštas riebalų.
Tai reiškia jokio kalorijų skaičiavimo ar maisto porcijų svėrimo – o tai gali būti sudėtinga, jei neturite daug laiko ar virtuvinių svarstyklių.
39-erių S.Wengel savo knygai įkvėpimo sėmėsi iš asmeninės patirties. Ji sakė, kad per 10 mėnesių atsikratė 40 kilogramų ir palaikė gautą rezultatą, nes valgydama naudojo „saujų strategiją“.
„Didžiausias mano svoris buvo beveik 100 kilogramų (po antrojo vaiko gimimo), o dabar sveriu 60, – elektroniniame laiške dėstė moteris. – Jau daugiau kaip šešerius metus pasitelkdama „The Scandi Sense Diet“ išdėstytus principus palaikau savo svorį.“
„Nuolat atsikratydavau 20–30 kilogramų, tačiau jie visada grįždavo – kiekvieną kartą su kaupu, – sakė jauna moteris. – Po 17 metų pagaliau pamiršau „yo-yo“ dietas ir persivalgymus. Mano metodai ir įrankiai – jokia magija, tiesiog sveikas ir subalansuotas požiūris į mitybą ir sportą.“
S.Wengel apytikriai apskaičiuoja, kad su šia dieta žmogus per savaitę gali atsikratyti vidutiniškai 0,5–1 kg. Ji sako, kad saujos planas apytikriai išsiverčia į 1500 kalorijų per dieną moterims ir 2000 kalorijų vyrams.
Gera naujiena ta, kad į šį planą galite įkomponuoti taurę raudonojo vyno prie spagečių su „Bolognese“ padažu (pakeitus makaronus) ir gaminti naudodami aliejų ir / ar sviestą.
Kaip atrodo 4 saujų valgis?
Jei gundotės šia dieta ir ieškote įkvepiančių receptų, pasak S.Wengel, „Instagrame“ yra daugiau kaip 44 tūkst. nuotraukų su grotažyme #sensekost, kuriose parodyta, kaip atrodo „Scandi Sense“ valgiai.
Štai kelios S.Wengel nuotraukos su idėjomis visai dienai – įskaitant spagečius su „Bolognese“ padažu, taip pat visų nuotraukose esančių „saujų“ receptai.
Pusryčiai
-
Saujos Nr. 1 ir 2: šparagai, žalios salotos.
-
Sauja Nr. 3: du kiaušiniai, papildomas kiaušinio baltymas ir pusė saujos tepamo sūrio.
-
Sauja Nr. 4: sutaupyta papildomų baltymų kaina.
-
Riebalai: aliejus kiaušiniams kepti ir 30 g skrudintų kedro riešutų.
-
Prieskoniai: druska, pipirai, čili ir česnakas.
Pietūs
-
Saujos Nr. 1 ir 2: morkos, agurkai, paprika, pomidoras, grybai.
-
Sauja Nr. 3: paštetas, kiaušinis, kiaulienos gabaliukas.
-
Sauja Nr. 4: duona.
-
Riebalai: trys sūriai.
-
Prieskoniai: marmeladas.
-
Viskas „nuplauta“ puodeliu arbatos.
Vakarienė
-
Saujos Nr. 1 ir 2: svogūnai, pjaustyti konservuoti pomidorai, kopūstai.
-
Sauja Nr. 3: jautiena.
-
Sauja Nr. 4: sutaupyta vyno taurės „sąskaita“.
-
Riebalai: alyvuogių aliejus, grietinėlė, sūris.
-
Prieskoniai: druska, sultinys, česnakas, raudonėlis, čili drožlės.
S.Wengel teigimu, vaikai ir vyrai šį patiekalą turėtų valgyti su makaronais.