„Žiemą darosi šalta, kai žmogus yra nepavalgęs – apsisaugodamas organizmas ginasi sudegindamas daugiau kalorijų, išnaudodamas daugiau vidinių resursų. Tad maisto turėtų būti šiek tiek daugiau ir galima pasirinkti riebalų rūšį, kurią galime suvartoti ar riešutų pavidalu arba užsipilant daugiau aliejaus ant salotų, arba dedant daugiau sviesto į košę, tačiau šie didesni kiekiai turėtų būti matuojami ne šaukštais, o šaukšteliais ar žiupsneliais“, – laidoje „Žvilgsnis“ sakė J. Dobravolskienė.
Gydytojos teigimu, kiekvieną dieną svarbu suvalgyti maisto produktų, kurie turėtų antioksidantų – vitamino C, E ir A.
Ji pabrėžia, kad vasarą rekomenduojama šalti užkandžiai ir šaltos sriubos, o žiemą – šiltas maistas ir šilti gėrimai. Pats svarbiausias dalykas, anot jos, palaikyti imuninę sistemą žiemą, nes šiuo metu virusai gali lengviau plisti organizme.
Gydytojos teigimu, kiekvieną dieną svarbu suvalgyti maisto produktų, kurie turėtų antioksidantų – vitamino C, E ir A.
„Vitamino E šaltiniai yra sėklos, kviečių daigai, riešutai, vitamino A – aliejai, pienas, sviestas ir turtingos beta karotenais daržovės: pomidorai, morkos, paprikos – tai, kas turi oranžiniai raudoną spalvą. Vitamino C šaltiniai – bulvės, kopūstai, paprikos, pomidorai, jauni petražolių daigeliai“, – kalbėjo J. Dobravolskienė.