Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 18

Dietologės – apie esminius sveikos mitybos principus: kokių klaidų vengti

Nors informacijos apie sveikatai palankią mitybą gausu įvairiuose šaltiniuose, visgi daugeliui yra sunku laikytis sveikos mitybos principų. Ką būtina atminti ir kokių klaidų nedaryti, norint pasiekti geriausių rezultatų bei teigiamo poveikio savo sveikatai?
Makaronų mišrainė su daržovėmis
Makaronų mišrainė su daržovėmis / 123RF.com nuotr.

Kas yra sveika mityba?

Kaip nuotolinėje konferencijoje kalbėjo VUL Santaros klinikų gydytoja dietologė Evelina Cikanavičiūtė, iš tiesų nėra griežtų mitybos taisyklių, nėra maisto, kuris darytų stebuklus, ir nėra draudžiamo maisto: „Svarbu tame surasti balansą. Noriu pabrėžti, kad didžiąją dalį mūsų mitybos turėtų sudaryti sveikatai palankūs mitybos įpročiai. Tačiau jei sveikas maistas ir sveikatai palankūs įpročiai nėra sistemingi, jie neduos didelės naudos, kaip tikėjomės“.

Pasak gydytojos dietologės Žanos Antonovos, apie sveiką mitybą šiais laikais daug kalbama, bet kiekvienas skirtingai ją interpretuoja. Nors informacijos apie tai yra gausu, turime ne tik žinoti, bet ir taikyti sveikos mitybos principus.

„Kai kurie žmonės klaidingai įsivaizduoja, kad sudėtinga sveikai maitintis. Manoma, kad tokia mityba yra itin griežta, apribojanti, kurioje yra mažiau cukraus, druskos ir riebalų. Dažnas įsivaizduoja, kad pirkti tokius produktus yra pakankamai brangu, be to, kartais kyla sunkumų, gaminant sveiką maistą. Tačiau taip manyti klaidinga“, – kalbėjo gydytoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas