Bent jau taip teigia dietistė dr. Rachel Paul, savo instagramo paskyroje pasidalijusi vaizdo įrašu ir pareiškusi, kad maistas neturėtų būti kaip savęs apdovanojimas, ypač jei kalbame apie svorio metimo tikslus.
Ji pabrėžia, kad šią klaidą dažnai mato tarp savo klientų.
Vis tik maistas yra kuras, kuris tiekia mums gyvybiškai svarbias medžiagas, kad mūsų kūnai kaip galėdami geriau funkcionuotų. Be to, maistu reikėtų mėgautis. Todėl joks maistas neturėtų būti kaip apdovanojimas, kurį tik kartais gauname pasiekę tikslą; ir joks maistas neturėtų būti visiškai išbrauktas iš mūsų valgiaraščio.
R.Paul pabrėžia, kad visu maistu galima mėgautis, nes sveiki mitybos įpročiai nekalba tik apie tai, ko turime vengti ar – atvirkščiai, kokį konkretų maistą turime valgyti; tai – apie balansą ir įvairovę.
Dietistė primena, kad maistas neturėtų būti skirstomas į „blogą“ ir „gerą“ ar tokį, kurį galima tik specialiomis progomis valgyti. Mat visas maistas gali būti įtrauktas į mūsų racioną. Siekti tikslo svarbu pasitelkus kuo įvairesnį maistą, kuris padės jaustis sotiems, sveikiems ir kartu – lieknėti, jei tik to trokštate.
Tad ką dietistė rekomenduoja, jei kartais save vis tik norisi apdovanoti? R.Paul siūlo pagalvoti apie kažką, kas tikrai jaudinančiai skambėtų, jus džiugintų ir būtų susiję su jūsų siekiamu tikslu. Tarkime, galbūt tai bus masažas, nauja knyga, naujos sportinės tamprės ar smagus laikas lauke, praleistas kartu su artimaisiais.
Žinoma, nebūtina išlaidauti. Galite apgalvoti ir daugiau apdovanojimų, kurie džiugins ir netuštins piniginės. Bet tai nebus desertas. Jo galite paragauti ir taip.