Dar nemokėjau kalbėti, o anie jau klausė. Turbūt taip ir liksiu „nėščia“ iki mirties. Žmonės, nemėgstantys agurkėlių, man kelia didelį įtarimą.
Šiaip gaminti mėgstu bene viską. Marinuoti taipogi nevengiu. Bet savo kaip namų virėjos karjeroje vis tik atradau vieną spragą – konditerija.
Žmonės, nemėgstantys agurkėlių, man kelia didelį įtarimą.
Visiškai nemoku gaminti saldumynų (pagal receptą prieš nosį nesiskaito), o ir noru bei stiprybe išmokti netrykštu. Pyragai, tortai, sausainiai – man yra žymiai didesnė egzotika nei aliejuje kepta jūrų kiaulytė. Ir apskritai, cukrus ir miltai galėtų tiesiog neegzistuoti. Gal tik pica įprasmina miltų egzistavimą.
Kaip supratot, negaminu to, ko nemėgstu valgyti. Bet myliu eksperimentus ir kurį laiką jau svarsčiau apie kokį sūrų pyragą ar tortą. Bet ne Piemenėlių pyragą, o kažką naujo ir savo. Sprendimas – pagaminti pyragą, kuriame būtų mano mėgstamų dalykų, o tarp jų - ir marinuotų agurkų. Pastarųjų, beje, esu primarinavusi pilną balkoną. Draugai giria, tai gailiu duot receptą (galvoju, pardavinėti pradėt.)
Ok, grįžtam prie pyrago. Pasirodo, įvedus raktažodį „pickle pie“ išmeta visai nemažai receptų, bet visi jie – saldūs. Taip, taip, saldūs pyragai su marinuotais agurkais.
Todėl receptą teko kurti savo.
Pasiknisau galvos gelmėse ir galiausiai man toptelėjo geniali nesąmonė – šiupininis pyragas. Su bulvėm, pomidorais ir rūkytom dešrelėm. Su daug marinuotų agurkų. Su marinuotais agurkais on the side. Su marinato nugėrimu gaminant.
Šiupininis pyragas
Jums reikės:
- pakelio sluoksniuotos tešlos. Aš naudojau bemielę (lyg suprasčiau paprastos ir bemielės skirtumų prasmę);
- kokių šešių supjaustytų medžiotojų dešrelių;
- vakarykštės bulvių košės likučio (jei tokių būna pas jus, galima naudoti ir užpilamą košę, bet bus ne tas);
- morkos (aš naudojau pusę, bet kitą kartą dėčiau dvi);
- mėgstamų marinuotų agurkų stiklainio;
- svogūno;
- česnako skiltelės;
- 250 g šoninės (aš naudojau smulkintą, skirtą spirgučiams);
- sūrio gabalo – pyrago apibarstymui, todėl kiekis priklauso ir nuo jūsų skonio, ir nuo naudojamo indo.
Gaminimas:
- Apkepiname smulkiai pjaustytą šoninę ir sudedame ją į bulvių košę. Indą laikinai patraukiame toliau nuo savęs.
- Toje pačioje keptuvėje su likusiu riebalu (ir, jei reikia, trupučiu papildomo aliejaus) pakepiname svogūną, morką, česnaką, dešreles.
- Į keptuvėje esantį jovalą įpilame šiek tiek marinuotų agurkų marinato. Patroškiname.
- Į masę sudedame pusę supjaustytų marinuotų agurkėlių.
- Į kepimo indą sudedame sluoksniuotos tešlos lakštinius. Juos patepame bulvių koše. Ant košės dedame dešrelių ir daržovių masę. Padengiame pyragą likusiais lakštiniais (aš juos supjausčiau juostelėmis). Kepame pyragą pagal ant tešlos pakuotės esančius nurodymus.
- Likus kokioms 7 minutėms, ant pyrago suberiame tarkuotą sūrį.
- Patiekiame su likusiais marinuotais agurkais, nes norėsis jų tiesiog.
O, jei bijote, kad pyragas išeis negražus, ant jo viršaus užtarkuokite kuo daugiau sūrio – išsilydęs sūris paslėps visus negrožius.
Ir mano baisus buvo, bet va žiūrėkit – visai nieko fotkėse atrodo, ane?