Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Evelinos kuchnia“. Nuo šaltienos su krienais iki putojančio vyno: neįtikėtini bulvių traškučių skoniai

Šiandien gal be recepto. Nebent norit traškučių recepto? Šiaip naminių traškučių receptų pilnas internetas – plonai supjaustai, kepi aliejuje iki pageidaujamo rudumo, voilà. Bandžiau ne kartą – išeina gerai, bet traškučių, man asmeniškai, vis tik labiau norisi ne savo gamybos, o pirktinių. Pageidautina – egzotiškų, iš tolimiausių pasaulio užkampių ir pačių keisčiausių skonių.
„Evelinos kuchnia“
„Evelinos kuchnia“ / 15min nuotr.

Nei grietinė, nei sūris, nei kumpis, nei vištiena, nei kebabas, nei burgeriai, nei grybai ant traškučių tikrai nebenustebins nei manęs, nei jūsų. Turbūt ir jūros gėrybės su marinuotais agurkėliais bus nemažai kam matyti. Todėl šiame įraše stengiausi parinkti tokius, kurių bent dalis daugeliui nebus matyta.

Šiek tiek priešistorės: esu traškučių fanatikė ir jų kolekcionierė. Pačių pakelių nekolekcionuoju, bet pamačiusi naujus ir įdomius, iškart juos perku. O vėliau juos aprašau tam skirtoje „Instagram“ paskyroje (@closetchipsin). Šiuo metu joje sudėta 1089 skirtingų traškučių pakeliai iš viso pasaulio. Dominuoja bulvės, bet nevengiu ir kitų daržovių ar kokių žuvies, kiaulės ar vištos odelių traškučių. Atrinkau įdomiausių 11.

Kiaušinienės skonio traškučiai iš Ispanijos

Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai
Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai

Stebuklas, bet nemaniau, kad kam nors pavyks taip tiksliai atkartoti tikrą kepto kiaušinio skonį! Dominuoja pačirškintas baltymas ir trynio beveik nesijaučia, bet tikrai buvau maloniai nustebinta. Gerai eitų sumaišius su salted egg traškučiais , kuriuose trynio per akis.

Vaisių skonio traškučiai iš Kolumbijos

Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai
Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai
Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai
Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai

Kaip matosi iš logotipo, „Margarita“ yra vietinis „Lay’s“ atitikmuo. Pirmieji, pasiflorų skonio, traškučiai buvo visai nieko. Lengvas sūrumas, gera rūgštelė ir aromatingosios pasifloros. Man visai priminė pasiflorų Margaritas iš „Wingis“ Halės turguje. Deja, mandarinų skonis toks vykęs nebuvo. Sugebėjau vos vieną suėst... Citrina ir cukrus. Vymt.

Dar vienas citrusinis košmaras. Šįkart iš Ispanijos.

Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai
Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai

Ačiū Dievui, šie buvo buvo tik limited edition, tad per ilgai žmonių negąsdino. Aš neįsivaizduoju, kas juos ragavo prieš paleidžiant. Jie nevalgomi… (bet vis tiek suvalgiau, LOL). Įsivaizduokite bulvę, apvaryta tona cukraus, mėtomis, su trupučiu druskos. Iš mano pasakojimo neatrodo taip baisiai. Bet buvo tikrai baisu, prisiekiu.

Hagio ir juodųjų pipirų skonio traškučiai iš Škotijos

Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai
Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai

Hagis yra tradicinis škotų patiekalas – vėdaras/dešra, pagaminta iš avies kepenų, širdies ir plaučių. Viskas susmulkinama ir sumaišoma su kitais priedais. Šiuos traškučius tiesiog įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio. Ir tas juodas pipiras čia tiko idealiai. Paragavusi jų užsimaniau išbandyti ir the real thing. Nenusivyliau. Beje, bandžiau ir vegetarišką variantą – šūdas.

Sviestas ir medus iš Pietų Korėjos

Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai
Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai

Prieš kokį penkmetį žmonės Pietų Korėjoje (ir ne tik) kraustėsi dėl šių traškučių iš proto. Jie buvo išparduoti beveik visur, o ebėjuje juos pardavinėdavo kosminėmis kainomis. Man pavyko juos aptikti Filipinuose. Patiko, tačiau kaip ir tikėjausi, kažko labai ypatingo juos valgydama nepatyriau. Na, tiesiog tas saldumas man niekad per daug nelimpa. Dabar, pastebėjau, daug brendų Azijos šalyse turi šį skonį.

Šaltienos ir krienų skonio traškučiai iš Baltarusijos

Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai
Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai

Kodėl mes neturime jų Lietuvoje? Šiaip labai vykęs bandymas atkartoti šį mums gerai pažįstamą patiekalą. Gal kokia kaimo pardė užveža jų ir į Lietuvą? Duokit žinot. Stiprus aštuonetas.

Agurko skonio traškučiai, Kinija

Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai
Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai

Kinai keistus skonius mėgsta. Gaila, kad dauguma jų tik keistumu ir faini. Agurkiniai nebuvo tragedija, bet antrą kartą nepirkčiau. Jaučiasi ta šviežio agurko gaiva, taip. Kažkodėl yra saldumo. Žodžiu, nelabai žinau, kodėl jie egzistuoja.

Majonezo skonio traškučiai, Kolumbija

Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai
Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai

Nieko gero iš jų nesitikėjau, bet galiausiai įvertinau juos net devynetu! Jie tapo mano mėgstamiausiais traškučiais, ragautais Kolumbijoje. Traškūs, sūrūs, kreminiai. Subalansuota kaip tik man.

Kukurūzų sriubos skonio traškučiai, Taivanas

Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai
Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai

Keliaujant man teko šią sriubą ragauti keletą kartų. Švelni, saldoka, kukurūziška. Man skanu, bet ar tai tinka traškučiams? Nelabai, bet berašydama visai jų užsimaniau.

Putojančio vyno skonio traškučiai

Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai
Evelinos Stundžienės nuotr./Bulvių traškučiai

Šie buvo tikrai kreizi. Pradžioje jaučiamas šlykštokas saldumas (ir vėl), bet paskutinė sūrumo nata viską lyg ir sutvarkė. Ai, beje, jie dar ir sproginėja! Gera burbuliukų imitacija. Įdomu būtų juos išbandyti užsigeriant putojančiu...

Jei norite iš mano lūpų apie traškučius sužinoti daugiau, susisiekite su manimi per „Qoorio“, kur dalinuosi savo ilgamete jų ėdimo patirtimi. :D

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?