Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galiu net aš: įstojau į „Vilniaus ėdimo klubą“ – ir jums siūlau

Man viskas gerai. Sveriu mažiausiai nuo pasiruošimo „Vilniaus maratonui“ pradžios, todėl šiandien apie pyragus, naujas pažintis, Karolį, Ivetą, Vaidą ir kitus.
picca
Skirmanto Malinausko pieš./ „Kartu skaniau“

Pradėjęs bėgioti tapau „Vilniaus bėgimo klubo“ nariu. Kol kas dar tik projekto laikui, bet po jo klube tikrai liksiu. Klubo marškinėliai jau ruošiami, o man tai papildoma motyvacija į juos tilpti.

Patys klubiečiai save vadina „Vilniaus ėdimo klubu“. Ir tai visai ne pokštas.

Vilniaus bėgimo klubas
Vilniaus bėgimo klubas

Rimtai.

Vilniaus bėgimo klubas
Vilniaus bėgimo klubas

Klubui vadovauja Karolis Urbelionis. Ir jis taip pat daug valgo.

Vilniaus bėgimo klubas
Vilniaus bėgimo klubas

O kadangi daug valgo jis, tai tenka neatsilikti ir kitiems.

Vilniaus bėgimo klubas
Vilniaus bėgimo klubas

Šį savaitgalį klubas keliasi į Ignaliną, kur keletą dienų vyks tradicinė ir jau ne pirma šią vasarą klubo stovykla. Kaip tai atrodys? Maždaug taip.

Vilniaus bėgimo klubas
Vilniaus bėgimo klubas

Arba taip.

Vilniaus bėgimo klubas
Vilniaus bėgimo klubas

Turbūt jau supratote, kad „Vilniaus ėdimo klubas“ nėra iš piršto laužtas pavadinimas.

Dabar atėjo laikas parašyti dar vieną gilią mintį, kuriai būtų galima skirti visą komentarą, bet kažkaip reikės susidėlioti keliais sakiniais.

Tai štai, ar jūs priklausote kokiam nors klubui? Aš iki šiol nepriklausiau. Ir pamažu suprantu, kiek praradau. Vakaruose uždari ir atviri klubai yra labai įprastas dalykas. Nuo studentų iki pensininkų. Žmonės buriasi į tokius klubus.

Kokia to prasmė? Šiuo atveju ne tik bėgti. Ir ne tik skaniai prisikimšti. Aišku, kad prasmė – bendrauti. Beje, dirbdamas žurnalistu dėl akivaizdžių priežasčių tikrai nejaučiu bendravimo trūkumo, bet klube tas bendravimas visai kitoks.

Nors jau bėgioju beveik du mėnesius, iki šiol nežinau daugelio vardų, ką jau kalbėti apie profesijas, bet tai ir yra didžiausias privalumas. Tai labai neįpareigojantis, lengvas ir linksmas bendravimas. Labai demokratiška aplinka, kurioje patogiai jaustis gali net ir nekalbus žmogus.

Dabar vykdau vieną pažadą. Pamenat įžangoje minėjau Ivetą ir Vaidą?

Iveta ir Vaida
Iveta ir Vaida

Prieš savaitę vyko diskusija, kad klube trūksta vyrų. Neskaičiavau ir tiksliai nežinau, bet pažadą vykdau ir kviečiu visus (ne tik vyrus) kelti savo užpakalius nuo fotelių ir ateiti į treniruotes. Iveta ir Vaida jūsų laukia. O Iveta jums paruošusi dar ir keletą staigmenų.

Jei nedrąsu ateiti tiesiai į klubo treniruotes, kurios vyksta Vingio parke trečiadieniais ir penktadieniais nuo 18.30 val., tai ateikite šeštadieniais 10 val. prie estrados, kur vyksta atviros treniruotės. Tikrai nebūsi vienintelis arba vienintelė atėjusi pirmą kartą. Po keleto pabandymų nuspręsi, ar verta jungtis prie klubo.

Beje, sužinojau ir apsidžiaugiau, kad klubo treniruotės vyks ir rudenį bei žiemą dengtame manieže ir lauke, kai sąlygos bėgimui tiks.

Ateiti verta. Tikrai. Beje, nė vienas klubietis nežino, ką čia rašau, ir tikiuosi, nesupyks dėl iš klubo „Facebook“ paskyros pasiskolintų nuotraukų. Bandžiau labai atsakingai pasirinkti, ką galima ir ko negalima dėti.

Vilniaus bėgimo klubas
Vilniaus bėgimo klubas

Įdėjau šitą nuotrauką ir pagalvojau – iš jos susidarys įspūdis, kad klubas atviras tik jau ilgai bėgiojantiems, sportiškiems žmonėms. Ne, aš gyvas to pavyzdys.

Esu įsitikinęs, kad bėgimo klubai labiausiai traukti turėtų būtent tuos žmones, kuriems aktualiausi sveikos gyvensenos klausimai ir kurie turi ryžto keisti savo įpročius. Tai nelengva, bet su kitais tai daryti lengviau.

Čia yra tas pats blogiausias dalykas, kuris mus stabdo – galvojimas, kad esame kažkam per prasti. Banali iki begalybės ir tiek pat teisinga fazė: „Tu gali gailėtis, kad pabandei ir tau nepasisekė, bet tu šimtą kartų labiau turėtum gailėtis, kad net nesiryžai pabandyti.“

Gerai, dabar šiek tiek apie save. Eilinį kartą pasisvėriau.

Vilniaus bėgimo klubas
Mano svoris

Pradėjau nuo 114,6 kg. Per nepilnus du mėnesius numečiau 11,5 kg. Tai mažiau, nei tikėjausi, bet kartu tai labai daug. Planus sujaukė nedidelės traumos.

Kairės kojos kelio skausmai visai neišnyko, todėl krūvio didinti tikrai neskubėsiu, bet bėgioti einu reguliariai. Dabar esu savo komforto zonoje, nes ir anksčiau savo svoriu rūpintis pradėdavau peršokęs centnerio ribą.

Vilniaus bėgimo klubas
Kernavėje su savo Aiste ir Guste

Jei rimčiau žiūrėčiau į savo mitybą, rezultatai būtų dar geresni, bet kažkur galvoje sėdi mintis, kad tie rezultatai ir taip nėra tokie blogi. Nenoriu skaičiuoti minučių, kalorijų. Tiesą sakant, net numestų kilogramų, bet koks nors objektyvus rodiklis reikalingas.

Šiam kartui tiek. Iveta, Vaida, Karolis, aš ir kiti klubiečiai jūsų laukiam treniruotėse. „Vilniaus maratonas“ po dviejų mėnesių. Ruoštis pats laikas. Net jei ruošitės savo pirmiems 5 km. Iki!

Vilniaus bėgimo klubas
Vilniaus bėgimo klubas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas