Desertą kursime iš 3 sluoksnių: karamelinio varškės kremo, karamelizuotų kriaušių ir kepintų anakardžių riešutų (tiks ir sūdyti, nors aš naudojau nesūdytus, kepintus namuose).
Karameliniam varškės kremui reikės:
-
200 g varškės;
-
200 g maskarponės;
-
200 g karamelizuoto sutirštinto pieno;
-
50 g sviesto (tirpinto);
-
šlakelio citrinos sulčių.
Ingredientus dedame į indą, viską kruopščiai triname trintuvu ir valio – kremas paruoštas!
Karamelizuotoms kriaušėms reikės:
-
20 g sviesto;
-
50 g cukraus;
-
3 kriaušių;
-
žiupsnelio druskos;
-
šlakelio citrinos sulčių.
Sviestą tirpiname keptuvėje, pilame cukrų, druską, citrinos sultis. Cukrui ištirpus ir masei ėmus virti, dedame smulkiai supjaustytas kriaušes. Susidarius skysčių pertekliui, nupilame jį. Svarbu, kad kriaušės nepatižtų, išliktų šiek tiek tvirtesnės konsistencijos. Procedūrą kartojame, kol skysčio neliks, o kriaušių gabalėliai pasidengs plonu blizgios glazūros sluoksniu. Būtinai jas atvėsiname, geriausia kuo greičiau, kad išsaugotume norimą jų konsistenciją.
Beliko pati maloniausia dalis – deserto sluoksniavimas. Dėliokite sluoksnius norima tvarka. Aš pirmiausia dėjau kremą, tuomet šiek tiek riešutų, kriaušes ir ant paties viršaus dar šiek tiek riešutų.
Desertą ragauti galima iškart ir suvartoti rekomenduoju gana greitai. Tikiu, kad su šia užduotimi susidorosite puikiai! Skanaus!