Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gripo epidemija apėmė devyniolika šalies savivaldybių

Antradienį gripo epidemija paskelbta Marijampolės mieste bei Prienų ir Šakių rajonuose – iš viso epidemija yra apėmusi 19 Lietuvos savivaldybių.
Sergantis vaikas
Sergantis vaikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gripo epidemiją yra paskelbusios Alytaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Klaipėdos miestų, Druskininkų ir Alytaus, Ukmergės, Jurbarko, Lazdijų, Klaipėdos, Telšių, Kretingos, Varėnos, Švenčionių ir Visagino rajonų savivaldybės.

Skirtingai nuo peršalimo, gripui būdinga staigi ligos pradžia, aukšta temperatūra, raumenų skausmai, pranešė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

Kitaip nei peršalimo virusai, gripas gali sukelti komplikacijų, pavojingų gyvybei. Komplikacijos dažniau kyla vyresnio amžiaus žmonėms ir tiems, kurie sega lėtinėmis ligomis. 

ULAC teigia, kad pati efektyviausia priemonė, apsauganti nuo gripo ir jo komplikacijų yra skiepai. Taip pat patariama vengti masinio susibūrimo vietų ir sąlyčio su sergančiais asmenimis, jei įmanoma, atidėti renginius, taip pat dažnai plauti rankas, o susirgus gydytis namuose ir neiti į mokyklą ar darbą.

Pirmadienį pranešta apie Vilniuje nuo gripo mirusį 65 metų vyrą. Antradienį Kauno klinikos pranešė apie mirusią 56 metų moterį, kuri, įtariama, taip pat mirė nuo gripo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas