Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gydytoja drąsina moteris: šaltoji lazerinė regėjimo korekcija yra visiškai saugi būsimai mamai

Pacientams paprastai kyla daug kausimų apie lazerinę regėjimo korekciją. Gydytoja Jekaterina Kovrigina padės į visus juos atsakyti ir papasakos apie gydymo metodus, naudojamus viename didžiausių oftalmologijos centrų Baltijos šalyse – Vilniuje įsikūrusioje klinikoje „Naujas regėjimas“.
Gydytoja Jekaterina Kovrigina
Gydytoja Jekaterina Kovrigina / Partnerio nuotr.

„Dažnai smalsesnės būna ir viskuo domisi moterys, todėl man visada malonu klinikos pacientėms išsamiai pasakoti apie naują lazerinės regėjimo korekcijos metodą. Mes naudojame šalto veikimo itin tikslų lazerį su antros kartos 3D projekcija, kurį visai neseniai įsigijome ir jau atnaujinome visą programinę įrangą“, – pasakoja J.Kovrigina.

Klinikų „Naujas regėjimas“ tinkle dirbanti gydytoja ir medicinos paslaugų kontrolės ekspertė per savo darbo praktiką sako atlikusi apie 15 tūkst. lazerinės regėjimo korekcijos procedūrų be jokių komplikacijų. „Labai džiaugiuosi tokiais rezultatais. Mano mokslų daktaro disertacija taip pat yra susijusi su lazerinės regėjimo korekcijos žiemos ir vasaros ciklo nomogramų kūrimu“, – teigia pašnekovė.

J.Kovrigina prisipažįsta, kad šioje klinikoje jai pačiai buvo atlikta regėjimo korekcija lazeriu. Kadangi ji yra jauna mama, tad puikiai žino, apie ką galvoja ir dėl ko nerimauja moterys.

Pagrindinis klausimas, kurį užduoda klinikoje apsilankiusios pacientės: ar galima lazerinę regėjimo korekciją atlikti moteriai prieš jai pastojant ir ar ji saugi būsimai mamai?

Atsakymas – tikrai taip, procedūra visiškai saugi pilnametystės sulaukusiems asmenims, kaip rekomenduoja Pasaulio sveikatos organizacija pagal lazerinės regėjimo korekcijos standartus Didžiojoje Britanijoje.

Anot gydytojos, lazerinė regėjimo korekcija neturi jokios įtakos nėštumui ar gimdymui, atvirkščiai – jaunai mamai bus labai svarbus geras regėjimas, prižiūrint savo mažylį, kuris reikalaus viso jos dėmesio.

Partnerio nuotr./Lazerinė regėjimo korekcija moterims
Partnerio nuotr./Lazerinė regėjimo korekcija moterims

Vaikams lazerinė regėjimo korekcija atliekama tik labai išimtinais atvejais, kai tai būtina dėl svarbių medicininių priežasčių.

„Man procedūra buvo atlikta dar iki vaikeliui gimstant, o visas nėštumo laikotarpis ir gimdymas praėjo be jokių problemų. Savo mažylio vaikystę būtina matyti savo akimis!” – tikina J.Kovrigina.

Naujas lazerinės regėjimo korekcijos metodas su 3D projekcija, naudojamas klinikoje „Naujas regėjimas“, leidžia pasiekti dar geresnių rezultatų.

Pasak specialistės, po procedūros pacientų regėjimas dažnai netgi viršija 120 procentų. Jie mato labai smulkius objektus iš pakankamai didelio atstumo, kurių paprastai jau neįžiūri standartiškai gerai matantis žmogus.

„Tai ne kažkoks stebuklas, tiesiog lazerinės regėjimo korekcijos metu akies ragena atsargiai tarsi nupoliruojama šaltu lazerinės sistemos spinduliu, pašalinant natūralius jos mikronelygumus, todėl paciento regėjimas po operacijos tampa toks aštrus. Skamba labai paprastai, tačiau iš tikrųjų tai didžiulis ir sudėtingas patyrusių mūsų klinikos medicinos inžinierių bei gydytojų ekspertų darbas“, – sako gydytoja.

Klinikos „Naujas regėjimas“ gydytojams ekspertams Andrejui Radzko, Gannai Byalovai, Kseniai Kayalovai šių metų sausį buvo įteikti Europos refrakcijos oftalmologijos chirurgų bendruomenės apdovanojimai už išskirtinius mokslinio darbo pasiekimus ir naujų trumparegystės, toliaregystės bei astigmatizmo gydymo metodų pritaikymą, o gydytojas Andrejus Radzko gavo ir Didįjį Garbės kryžių už mokslinę pažangą bei puikius refrakcinės chirurgijos rezultatus.

„Trumpame straipsnyje sunku atsakyti į visus pacientų klausimus, nes jų būna neįtikėtinai daug. Paminėsiu vieną atvejį, kai pas mane atvyko pacientė iš Izraelio su šešių šimtų klausimų sąrašu. Su ja mes kalbėjomės dvi valandas! Mūsų klinikoje neribojamas konsultacijos laikas, nes mes privalome kompetentingai ir išsamiai atsakyti į visus pacientui rūpimus klausimus“, – pabrėžia J.Kovrigina.

Anot gydytojos, minėtoji pacientė iš Haifos miesto Izraelyje, praėjus penkeriems metams po jai atliktos lazerinės regėjimo korekcijos, paskambina pasveikinti šv. Kalėdų ar šv. Velykų progomis. Ji kliniką taip pat mielai rekomendavo savo giminaičiams.

„Ateikite į kliniką „Naujas regėjimas“ pasikonsultuoti. Kiekvienam pacientui suteiksime išsamią informaciją apie jo akių būklę, lazerinės regėjimo korekcijos procedūrą, profesionaliai ir objektyviai atsakysime į visus Jums kylančius klausimus“, – drąsina specialistė.

Daugiau informacijos rasite klinikos interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas