A. Unikausko teigimu, viena iš anemijos priežasčių – arbata ir kava.
„Arbatoje ir kavoje esančios medžiagos, ypač taninai, suriša geležį ir organizmas jos tiesiog nepasisavina. [...] Apskritai prieš pat valgį, valgio metu arba iškart po jo gerti nereikėtų – nesvarbu, ar tai vanduo, ar mineralinis, ar alus, ar arbata, ar kava.
Atsigerti reikia, bet darykite tai likus bent jau pusvalandžiui ar valandai iki valgio ir praėjus bent jau valandai po valgio, nes antraip geležies iš maisto nepasisavinsite“, – tvirtina A. Unikauskas.
Kita mažakraujystės priežastis – vitamino B12 trūkumas. „Teko bendrauti su žmonėmis, kurie sako – lipu laiptais ir į trečią aukštą neužlipu. Sako – ne, aš neuždūstu, man kojos nelaiko. Taigi trūksta vitamino B12“, – teigia gydytojas.
Kas dar gali sukelti mažakraujystę ir kokie kiti jos simptomai – žiūrėkite laidos „Klauskite daktaro“ ištraukoje.