Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 14

Gydytojas odontologas paaiškina: kodėl galime netekti net ir sveikų dantų

Mūsų šalyje vis dar nemažai žmonių yra įsibaiminę ir vengia odontologinio gydymo. Pasak gydytojo odontologo implantologo Aurelijaus Slivskio, neretai į specialistus kreipiamasi gerokai pavėluotai – tik tada, kai skausmas jau nepakeliamas. Kas vyksta su dantimi, kai jaučiame skausmą, ir kodėl dantis kartais gali skilti net valgant jogurtą?
Aurelijus Slivskis kalba apie dantų problemas
Aurelijus Slivskis kalba apie dantų problemas / Manodaktaras.lt, 123RF nuotr.

Gydytojas siūlo prisiminti danties anatomiją: išorinį vainiko paviršių dengia emalis – pati tvirčiausia medžiaga žmogaus organizme, kuri ties danties kakleliu pasibaigia jungtimi su cementu. Po emalio ir cemento sluoksniu yra dentinas, o vidinėje danties dalyje yra pulpa – ertmė, pilna kraujagyslių, nervų ir limfagyslių.

„Kas nutinka, kai pajuntate danties skausmą? Tuomet dantų pažeidimas (kariesas) jau būna pasiekęs gilesnius audinių sluoksnius – pulpą. Dažnas iki tol nejunta jokių simpomų.

Tik maža dalis žmonių, esant negiliam kariesui, gali pajusti jautrumą saldžiam, šaltam, karštam maistui ar gėrimui, o dar rečiau pasiskundžia dėl blogo burnos kvapo“, – portalui manodaktaras.lt pasakojo „Senvagės klinikos“ gydytojas odontologas implantologas A.Slivskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas