„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Įpročiai ir produktai, kurie padės sudeginti daugiau riebalų

Norite sudeginti daugiau riebalų ir pagreitinti medžiagų apykaitą? Keli paprasti patarimai yra būtent tai, ko jums reikia, rašo popsugar.com.
Mergina
Mergina / Fotolia nuotr.

Rytas

Pradėkite nuo kavos

Rašoma, jog nebūtina kavos išbraukti iš savo raciono, o jeigu jos negeriate, tuomet skanaukite žaliąją arbatą. Visa esmė slypi šiuose gėrimuose esančiame kofeine, kuris natūraliai stimuliuoja centrinę nervų sistemą. Tyrimų duomenimis, kavos puodelis gali padėti pagreitinti medžiagų apykaitą nuo 5 iki 8 procentų.

Pilno grūdo pusryčiai

Jeigu nevalgote pusryčių, tikėtis normalios medžiagų apykaitos tikrai neverta. Todėl pilno grūdo produktai, įvairios grūdinės košės yra tai, kas užtikrins puikų dienos ir savijautos startą. Netgi treneris Bobas Harperis tikina, jog norėdami numesti svorio turite valgyti sudėtinius angliavandenius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Angliavandeniai, kurie padeda mesti svorį

Priešpiečiai, pietūs, popietė

Vandens stebuklas

Net jeigu nemažai sėdite, pagreitinti medžiagų apykaitą galite tiesiog gurkšnodami vandenį. Jutos universiteto tyrimas atskleidė, jog žmonės, kurie išgerdavo nuo 8 iki 12 stiklinių vandens per dieną, sudegino kur kas daugiau riebalų nei palyginti tie, kurie gėrė 4 stiklines. Jeigu vandenį pagardinsite dar ir citrinos griežinėliu ar sultimis, galėsite tikėtis ir detoksikuojančio efekto.

Aukšto intensyvumo treniruotės

Nors visos treniruotės degina riebalus ir padeda numesti svorio, tačiau kai kurios tą daro su dviguba jėga. Todėl patartina rinktis aukšto intensyvumo treniruotes, tokias kaip Izumi Tabatos mankšta, kai per minutę galima sudeginti iki 13,5 kcal. Taigi, maišydami jėgos ir kardiopratimus, jūs pasieksite puikių rezultatų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Japoniškoji Izumi Tabatos mankšta siūlo žaibišką rezultatą

Baltyminiai pietūs

Klinikinė ir holistinė dietologė Esther Blum siūlo per pietus valgyti daugiau baltymų, kadangi reikia išnaudoti daugiau energijos, kad juos suvirškintume. O tuo pačiu mes sudeginame ir daugiau kilokalorijų. Taigi, metas paieškoti geriausio ir skaniausio sprendimo ir atsiminti, jog baltymai ilgam laikui suteikia sotumo jausmą.

Išeikite pasivaikščioti

Po pietų nusprendę pramankštinti kaulus tikrai neprašausite, kadangi tai ne tik pagelbės jūsų virškinimui, bet ir pagreitins medžiagų apykaitą. Juolab, kad tyrimai atskleidė, jog sėdėjimas valandą ir ilgiau sumažina riebalus deginančius enzimus net iki 90 proc.

Vakaras

Paaštrinkite savo vakarienę

Protingai parinkti prieskoniai gali pagelbėti jūsų greitai medžiagų apykaitai. Aitrūs prieskoniai, kuriuose yra kapsaicino, tarkime, aitriosios paprikos yra būtent tai, ko jums reikia. Na, o jeigu nesate tokių gerbėjai, išmėginkite imbierą, cinamoną, ciberžolę, kurie taip pat puikiai degina riebalus.

Išmokite nusiraminti

Stresas ir patirta įtampa per dieną taip paprastai nedingsta. Kaip teigia gyvenimo būdo trenerė Julie Barrett, streso metu mūsų kūne išsiskiria didelis kiekis streso hormono kortizolio, kuris išbalansuoja organizmą, užkerta kelią riebalų deginimui. Todėl rūpinkitės savimi – tai gali būti joga, meditacija, ilgas pasivaikščiojimas ir pan.

Miego metas

Miego trūkumas atsiliepia tuo, kad norėsite daugiau užkandžiauti, pasiduosite saldėsių vilionėms, sulėtės medžiagų apykaita, pradės augti svoris. Štai kodėl verta miegoti bent jau 7–9 valandas kasnakt.

Kaip rašo portalas womenshealthmag.com, į racioną įtraukę šiuos 15 produktų, kurie degina riebalus, galėsite tikėtis puikių rezultatų. Štai sąrašas:

  1. Migdolai ir kiti riešutai su odelėmis (padeda auginti raumenų masę, užkerta kelia užkandžiavimams).
  2. Vidutinio riebumo pieno produktai (padeda mesti svorį, stiprina kaulus).
  3. Kiaušiniai (padeda auginti raumenų masę, degina riebalus).
  4. Kalakutiena ir kita liesa mėsa (padeda auginti raumenų masę, stiprina imuninę sistemą).
  5. Uogos (pasotina, stabdo norą užkandžiauti).
  6. Riešutų sviestas (padeda auginti raumenų masę, degina riebalus).
  7. Riebios žuvys (lašiša, skumbrė, tunas; ilgam pasotina, padeda deginti riebalus).
  8. Greipfrutai (reguliuoja insulino, cukraus kiekį kraujyje, greitina medžiagų apykaitą).
  9. Žalioji arbata (degina riebalus).
  10. Ananasai (degina riebalus).
  11. Aitriosios paprikos (greitina medžiagų apykaitą).
  12. Špinatai ir žalios daržovės (kovoja su laisvaisiais radikalais, padeda auginti raumenų masę).
  13. Pilno grūdo kruopos (nedideli kiekiai stabdo riebalų kaupimąsi).
  14. Ankštinės daržovės (padeda auginti raumenų masę, degina riebalus, reguliuoja virškinimą).
  15. Išrūgos (padeda auginti raumenų masę, degina riebalus).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs