Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 08

Iš vaistinių iššluotas reikalingiausias antibiotikas: ar gydytojai dar turės, kuo gydyti?

Rudenį prasidėję įvairių vaistų sutrikimai vėl paaštrėjo sausio pabaigoje. Šeimos gydytojai teigia, kad šiuo metu yra tikras iššūkis skirti žmogui tinkamus antibiotikus, kuriuos jis nesunkiai rastų vaistinėje. Vaistininkai teigia, kad didžiausia problema kilusi dėl plataus spektro ir daugelio ligų gydymo skiriamo antibiotiko amoksicilino. Jo tiekimą žadama atnaujinti tik vasario pabaigoje.
Vaistinė
Vaistinė / 15min montažas

Šeimos gydytojai: tuoj neturėsime, kuo gydyti

Gydytojai socialiniuose tinkluose dalijasi net sarkastiškomis žinutėmis. Svarstydami, kad tuoj nebus, kuo gydyti pacientų, arba kad jie priversti tam tikras ligas gydyti ne visai jiems tinkančiais kitos grupės antibiotikais, juokauja, kad tuoj reikės pasikliauti tik natūralia atranka.

Šeimos gydytojams reikia nuolat perrašinėti receptus, ieškoti, sukti galvas, kaip skirti kitokius vaistus, nes būna, kad neatitinka dozuotės, reikalingas vaisto stiprumas ir pan. Jie priversti dalinti pacientams savo telefono numerius, kad šie skambintų jiems tiesiai iš vaistinės, jeigu to vaisto negaus. Kiti patys, prieš išrašydami receptą, skambina į vaistinę ir klausia, ar tas vaistas yra. Žinant, kad vizito laikas yra ribotas, šie biurokratiniai dalykai iš paciento pavagia labai brangų gydytojo dėmesį jo savijautai ir nusiskundimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas