Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išbandėte viską, tačiau svarstyklių rodyklės nejuda iš vietos? Galimai darote šias klaidas

Nepaisant to, kad valgote sveiką maistą ir reguliariai mankštinatės, vis tiek nematote rezultatų.Tai, kad kažkas yra sveika, nereiškia, kad galite to valgyti per daug.Tad paaiškiname, kas gali jums trukdyti pamatyti trokštamus rezultatus.
Antsvoris
Antsvoris / 123RF.com nuotr.

Viskam galioja saikas. Į sveiką mitybą įeina tokie maisto produktai kaip alyvuogių aliejus, riešutai, rudieji ryžiai ir avokadai, tačiau kiekviename iš šių produktų yra nemažai kalorijų. Įsitikinkite, kad nepersivalgote, pirmiausia pasitikrinę suvartojamų kalorijų kiekį. Dažniausia priežastis, dėl kurios metantys svorį imasi badavimo yra tikrai ne dėl sveikatos, o dėl to, jog tiesiog nori kuo greičiau numesti svorio.

Nesvarbu, ar tuo tikite, ar ne, bet valgymas daugiau padeda numesti svorio. Kad riebalai būtų deginami, mūsų kūnui reikia degalų. Fizinis aktyvumas ir pratimai yra svarbūs jūsų kūnui, tačiau tai, ką į jį įdedate, yra daug svarbiau. Pernelyg dažnas sportas gali net trukdyti numesti svorio, nes gali sustabdyti organizmo gebėjimą deginti kalorijas.

123RF.com nuotr./Skaičiuojamos kalorijos
123RF.com nuotr./Skaičiuojamos kalorijos

Mityba ir fiziniai pratimai, be abejo, yra individualūs kiekvienam žmogui. Miego trūkumas gali neigiamai paveikti bandymą palaikyti sveiką gyvenimo būdą. Įvairių tyrimų rezultatai parodė, kad žmonių, miegojusių mažiau nei septynias valandas per naktį, KMI buvo didesnis ir jie tapo nutukę.

Tikimybė, kad moterys priaugs svorio, buvo 32 proc. didesnė, jei jos nepakankamai miegojo.

Taip pat, kartais bent jau pačioje svorio metino pradžioje, svarstyklėmis kliautis ne visada verta. Kai netenkate kūno riebalų, tam tikrose vietose didėja raumenų kiekis, nes raumeninis audinys tampa tankesnis. Dėl to gali padidėti svoris, bet tuo pačiu pagražėti kūno formos. Norėdami stebėti savo lieknėjuimo pažangą, nesinaudokite vien svarstyklėmis – matuokite ir liemenį, rankas bei kojas, rašoma msn.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas