Tiesa, derėtų priminti, kad iškrovos dienos skirtos ne svoriui mesti. Jos rekomenduojamos ne daugiau kaip 1–2 kartus per savaitę. Jei turite kokių sveikatos problemų, geriausia prieš tai pasitarti su specialistu.
Daržovių iškrovos diena
Iš 1,5–2 kg šviežių daržovių (morkų, agurkų, kopūstų, burokėlių, žalumynų, aguročių) paruoškite salotas su šlakeliu saulėgrąžų ar alyvuogių aliejaus ir valgykite visą dieną. Gerkite daug šviežiomis citrinų sultimis pagardinto šilto vandens. Per dieną turėtumėte gauti ne daugiau kaip 700 kcal.
Vaisių iškrovos diena
1,5–2 kg šviežių vaisių (obuolių, apelsinų, uogų, slyvų, persikų ir kt.) padalykite į 5–6 dalis ir skanaukite visą dieną. Kaloringumas priklauso nuo pasirinktų vaisių, todėl venkite tokių kaip bananai ar labai saldžių, tarkime, vynuogių. Gerkite daug vandens.
Rūgščių pieno produktų iškrovos diena
1 variantas: 1,5–2 l lieso kefyro padalykite į 6–8 porcijas ir gerkite visą dieną. Kaloringumas – 450–500 kcal.
2 variantas: 1,5–2 l rūgpienio padalykite į 6–8 porcijas ir gerkite visą dieną. Kaloringumas – 450–500 kcal.
3 variantas: Sumaišykite 500 g liesos varškės ir 200 g mėgstamų džiovintų vaisių, padalykite į 5–6 dalis ir gardžiuokitės visą dieną. Kaloringumas – maždaug nuo 1 000 iki 1 500 kcal (priklauso nuo pasirinktų džiovintų vaisių). Nepamirškite vartoti kuo daugiau skysčių.
Avižinės košės iškrovos diena
550–700 g vandenyje virtos avižinės košės, 2–3 stiklinės erškėtrožių vaisių nuoviro padalykite į 3–4 porcijas ir valgykite visą dieną. Kaloringumas – apie 1 500 kcal.
Moliūgų iškrovos diena
1,5–2 kg troškinto moliūgo padalykite į 5–6 dalis ir valgykite visą dieną. Kaloringumas – ne daugiau kaip 600 kcal. Būtinai vartokite daug skysčių.