„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Japoniška dieta: per 14 dienų – iki 7 kg!

Dietų sukurta nesuskaičiuojama gausybė, tačiau sveikos mitybos specialistai sutaria vienu klausimu – šioje situacijoje svarbiausia saikas. Kuo japoniška dieta išsiskiria iš kitų? Pagrindinė jos ypatybė – riebalų ir angliavandenių ribojimas, o daugiausia dėmesio skiriama baltyminei mitybai.
Moters figūra
Moters figūra / Facebook.com

Verta žinoti

  • Bet kuriuo atveju prieš pradėdami laikytis šios dietos, turite pasitarti su specialistu, kad jis įvertintų jūsų sveikatos būklę.
  • Tikinama, kad japoniškos dietos pagalba gali nukristi net 7–8 kilogramai per dvi savaites. Ilgiau nei 14 dienų šios dietos laikytis nevalia. Kitu atveju rizikuojate sutrikdyti savo medžiagų apykaitą, todėl svoris ne tik sugrįš, bet ir prisidės dar ne vienas kilogramas ar sveikatos bėdos.
  • Jokiu būdu dieta nerekomenduojama vaikams, nėščioms ir maitinančioms moterims, žmonėms, besiskundžiantiems žarnyno ir skrandžio ligomis, patiriantiems stresą ir įtampą, kai kamuoja dideli fiziniai ir intelektiniai krūviai, sergantiems chroninėmis, inkstų bei širdies ligomis.

Kaip lieknėti?

  • Dietos metu nevartokite jokio cukraus, druskos, duonos, miltinių kepinių, alkoholio, padažų.
  • Gerkite kuo daugiau vandens – bent 2 l per dieną. Stenkitės vengti riebalų, kurie apsunkina organizmą.
  • Dar prieš pradėdamos laikytis dietos pasistenkite apriboti savo racioną nuo sunkių patiekalų, saldumynų, bandelių, užkandžių, nevarstykite šaldytuvo vakarais ir naktimis. Griežta dienotvarkė jums išeis tik į naudą.

Pirmoji diena

Pusryčiai: juoda kava be cukraus.
Pietūs: 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi, šviežias pomidoras arba pomidorų sultys.
Vakarienė: 200 g keptos arba virtos žuvies, šviežių kopūstų salotos.

Antroji diena

Pusryčiai: juoda kava be cukraus, ruginės duonos traputis arba džiūvėsėlis.
Pietūs: 200 g keptos arba virtos žuvies, šviežių kopūstų salotos.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, 1 stiklinė neriebaus kefyro.

Trečioji diena

Pusryčiai: juoda kava be cukraus.
Pietūs: cukinijos, baklažanai arba moliūgai, apkepti aliejuje.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos,  2 virti kiaušiniai.

Ketvirtoji diena

Pusryčiai: juoda kava be cukraus.
Pietūs: 200 g žuvies, 1 stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: vaisiai, tik ne bananai ir vynuogės.

Penktoji diena

Pusryčiai: salotos iš šviežių morkų, pagardintos citrinų sultimis.
Pietūs: 200–300 g žuvies, 1 stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: vaisiai, tik ne bananai ar vynuogės.  

Šeštoji diena

Pusryčiai: juoda kava be cukraus;
Pietūs: 300 g vištienos, šviežių kopūstų ir morkų salotos;
Vakarienė: 2 virti kiaušiniai, morkų salotos su aliejumi.

Septintoji diena

Pusryčiai: juodoji arbata be cukraus arba žalioji arbata.
Pietūs: 2 obuoliai, 200 g virtos jautienos.
Vakarienė: tinka bet kuri aukščiau aprašyta vakarienė, tik ne trečios dienos.

Aštuntoji diena

Pusryčiai: juoda kava be cukraus.
Pietūs: 300 g virtos vištienos, morkų ir kopūstų salotos.
Vakarienė: 1 tarkuota morka su aliejumi, 2 virti kiaušiniai.

Devintoji diena

Pusryčiai: juoda kava be cukraus, 1 morka su citrinų sultimis.
Pietūs: 200 g virtos arba keptos žuvies, 1 stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: 200 g bet kokių vaisių.

Dešimtoji diena

Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 50 g sūrio, 3 nedidelės morkos su augaliniu aliejumi, 1 virtas kiaušinis.
Vakarienė: 200 g bet kokių vaisių.

Vienuoliktoji diena

Pusryčiai: juoda kava be cukraus, ruginės duonos riekelė.
Pietūs: baklažanai arba cukinijos, apkeptos aliejuje.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, 2 virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos.

Dvyliktoji diena

Pusryčiai: juoda kava be cukraus, ruginės duonos riekelė.
Pietūs: 200 g virtos arba keptos žuvies, šviežių kopūstų salotos.
Vakarienė: 100 g virtos jautienos, 1 stiklinė kefyro.

Tryliktoji diena

Pusryčiai: juoda kava be cukraus.
Pietūs: 2 virti kiaušiniai, virti kopūstai, 1 stiklinė pomidorų sulčių.
Vakarienė: 200 g virtos arba keptos žuvies.

Keturioliktoji diena

Pusryčiai: juoda kava be cukraus.
Pietūs: 200 g virtos žuvies, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, 1 stiklinė kefyro.

Didžiausi dietos minusai

  • Siūloma gerti kavos, kuri vertinama prieštaringai. Todėl verčiau ją keisti vandeniu su citrina ar žolelių arbata, kuri kur kas labiau tinka jautriam skrandžiui ir žarnynui.
  • Pasibaigus dietiniam laikotarpiui, neskubėkite akimirksniu pasinerti į įprastinės mitybos liūną, kadangi jūsų svoris sugrįš akimirksniu. Atsargiau vartokite bet kokius saldumynus, druskos turinčius patiekalus ir toliau venkite riebių valgių, padažų ir t. t.
  • Dietos laikotarpiu gali pavykti atsikratyti sunkumo jausmo, padailinti formas, išvalyti organizmą. Tik nepamirškite, kad reikia būti atsakingam už savo sveikatą ir savijautą, todėl jeigu jaučiatės blogai, dietą nutraukite kuo greičiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs