Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunystės gėrimo receptas: kuo ypatingi abrikosai?

Norite, kad organizmas kuo greičiau grįžtų į vėžes? Siūlome išmėginti paprasto, bet gardaus gėrimo iš abrikosų receptą, kuris, tikinama, padeda išsaugoti jaunystę.
Abrikosų gėrimas
Abrikosų gėrimas / Fotolia nuotr.

Visi puikiai žinome, kad džiovinti vaisiai yra naudingi mūsų sveikatai, gali tapti puikiu saldėsių pakaitalu, taip pat tinka įvairiems kulinariniams šedevrams.

Abrikosai – vitaminų bomba

Abrikosų gimtine laikoma Armėnija, o štai Kinijoje ir Indijoje jie auginami daugiau kaip 5000 metų. Šie vaisiai – tai kalcio, magnio, natrio, geležies, fosforo šaltinis, tačiau bene daugiausia juose yra kalio. Pastarasis mineralas padeda reguliuoti vandens ir druskų pusiausvyrą organizme, išvengti patinimų, sumažinti kraujospūdį, užtikrinti normalų širdies ir kraujagyslių sistemos darbą, apsaugo nuo aterosklerozės rizikos. Abrikosuose gausu ir pektinų, kurie reguliuoja ir normalizuoja virškinimo procesą, pagerina mikroflorą, pašalina toksinus, padeda atsikratyti cholesterolio pertekliaus.

Ryški šių vaisių spalva jau savaime signalizuoja, kad juose galima rasti taip naudingo pigmento karoteno, kuris gelbsti pavargusias mūsų akis ir stiprina regėjimą. Mokslininkai teigia, kad žmonės, vartojantys produktų su karotenu, net kelis kartus rečiau skundžiasi įvairiomis akių ligomis, uždegimais.

Taip pat karotenas svarbus žmonėms, kurie nuolat jaučia fizinę ir psichologinę įtampą. Profilaktiškai valgykite po 4–5 abrikosus per dieną. Karotenas pasižymi ir priešvėžinėmis savybėmis. Džiovinti abrikosai ne mažiau naudingi – tokius patariama skanauti besiskundžiantiems virškinimo sutrikimais.

Taip pat skaitykite: Ką reiškia apgamai ant jūsų kūno

Abrikosai gelbsti svarbiausias plaučių, blužnies, inkstų sistemas ir saugo mūsų organizmą nuo senėjimo, taip pat – piktybinių navikų susidarymo.

Kaip pasigaminti atjauninančio gėrimo?

Nuplaukite 5 vnt. abrikosus, užmerkite šaltame vandenyje (1/2 l) pernakt. Ryte užvirinkite ir palikite atvėsti iki malonios gerti temperatūros. Gerkite likus iki valgio 30 minučių. Taip pat galite suvalgyti gėrime likusius abrikosus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?