Vienas tokių troškinių –15min skaitytojos Jolantos atsiųstas jautienos troškinys su morkomis ir pievagrybiais.
Juo palepinti smagiausia visus šeimykščius savaitgaliais ar vakarais, kai už lango kapsi šalti lietaus lašai.
„Aš vadinu šį patiekalą mūsų savaitgalių klasika, bet jis puikiai tiktų ir šiokiadienių vakarams ar pietums.
Jei turite laisvesnį vakarą šį receptą galite paversti ir kitos dienos pietumis. Pašildydami sugaišite vos kelias minutes, o mėsa bus dar sultingesnė ir aromatingesnė“, – rašo Jolanta.
Ingredientai (4 porcijoms):
700 g jautienos
druskos, pipirų
saujos miltų
1 svogūno
1 česnako galvos
2 morkų
250 g pievagrybių
1 a.š. maltos paprikos
1 a.š. džiovinto arba šviežio čiobrelio
1 lauro lapo
1 v.š. vorčesterio padažo
„Maggi“ jautienos sultinio.
Gamyba:
Jautienos gabalėlius pabarstykite druska, pipirais, miltais. Viską išmaišę apkepinkite puode ar keptuvėje ant sviesto kol gražiai parus.
Atskirai ant sviesto apkepinkite susmulkintą svogūną morkas, pievagrybius, (galima įtarkuoti ir šiek tiek česnako). Užteks vos kelių minučių.
Tuomet sumaišykite su apkepinta mėsa, įpilkyte vorčesterio padažo ir „Maggi“ jautienos sultinio. Ant viršaus įkurdinkite česnako galvą.
Kai sultinys užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite panašiai valandą. Galima ir ilgiau: mėsa taps dar minkštesnė.
Iki visiškos laimės prie šio troškinio trūksta tik bulvių košės ir sezoninių salotų!
Suskubkite ir Jūs sudalyvauti „Maggi“ konkurse su savo mėgstamu receptu.
Lauksime garuojančių ir kvepiančių jūsų patiekalų receptų nuotraukų el. paštu konkursai@15min.lt, o projekto partneris „Maggi“ išrinks tris laimėtojus ir apdovanos juos maloniais prizais – „Maggi“ produktų rinkiniais.
Jūsų laiškų laukiame iki spalio 25 d.