Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ką valgo 4 kartus stipriausiu pasaulio žmogumi tapęs B.Shaw: per dieną – 8 tūkst. kalorijų

Žmogaus paros suvartojamų kalorijų poreikis skiriasi priklausomai nuo lyties ir amžiaus – dažniausiai varijuoja nuo 2 tūkst. iki 2,6 tūkst. kalorijų per dieną. 40-metis Brianas Shaw yra sveikas, aktyvus suaugęs žmogus, tačiau jam 2,6 tūkst. kalorijų nepakanka. Tiesą sakant, paprastai tiek kalorijų yra per mažai net vienam valgymui.
Sunkumų kilnotojas
Asociatyvi nuotrauka: sunkumų kilnotojas / 123RF.com nuotr.

Ką reiškia aktyvus B.Shaw gyvenimo būdas? Jis dalyvauja aukščiausio lygio stipruolių varžybose, iš kurių didžiausias, oficialias „World's Strongest Man“ varžybas, B.Shaw laimėjo keturis kartus. Dar daugiau kartų jis ten yra užėmęs aukštas vietas, rašoma „Eat this, not that“.

Norėdamas laimėti varžybas, į kurias įeina tokios rungtys, kaip Atlaso akmenų kėlimas, apie 387 kg sveriančių svorių kėlimas per galvą, autobusų, gaisrinių automobilių ir lėktuvų traukimas, B.Shaw turi daug laiko praleisti treniruodamasis su didžiuliais svoriais.

Be to, jis turi valgyti daug maisto kiekvieną dieną, kai dalyvauja treniruotėse ar varžybose. Dėl vartojamų produktų B.Shaw gali išlaikyti svorį, dažnai viršijantį 400 kg, be to, jie užtikrina, kad vyras gautų pakankamai baltymų, kurie padeda augti raumenims, o šie garantuoja, jog vyras tiesiogine prasme galės pakelti automobilį.

Tad štai, ką stipriausias pasaulio žmogus valgo per dieną.

Valgo 4 kartus daugiau nei dauguma žmonių

Tai nėra taip smagu, kaip gali pasirodyti. Anot B.Shaw, viena iš sunkiausių buvimo stipriausiu pasaulio žmogumi dalių yra būtent valgymas. Kaip jis aiškina, imdamas treniruotis artėjančioms varžyboms, vyras siekia suvartoti 8 tūkst. kalorijų per dieną.

Kai prasideda didžiausios, sudėtingiausios varžybos, per dieną Brianas suvartoja nuo 10 tūkst. iki 11 tūkst. kalorijų.

Vartoja kilogramus mėsos, daug vaisių

Kai B.Shaw ruošiasi varžyboms, dažniausiai valgyti renkasi mėsą.

„Kasdien per vieną valgymą suvartoju beveik pusę kilogramo mėsos. Tai tikrai didžiulis maisto kiekis, o per treniruotes tenka valgyti kas porą valandų“, – pasakoja jis.

Vyras priduria, kad visada pagalvoja, kokių maistinių medžiagų gaus iš tam tikrų produktų.

„Mano nuomone, tokiems sportininkams raudona mėsa yra geriausias pasirinkimas“, – sako jis.

Vienintelis kartas, kai mėsa nėra pagrindinė Briano valgio dalis, yra pusryčiai. Juos paprastai sudaro aštuoni kiaušiniai, kartu su dviem puodeliais ryžių, ir apelsinų sultys, sumaišytos su špinatais.

Į kai kuriuos patiekalus jis taip pat deda obuolių, gervuogių ir mėlynių. B.Shaw taip pat vartoja daugybę ryžių, o kartais šalia pasigamina špinatų salotų.

Dažnai įtraukia kokteilius

Kai treniruojasi, B.Shaw taip pat pasikliauja kokteiliais, nes jam sunku kramtyti tiek, kiek reikia. Vyras valgo šešis patiekalus, taip pat geria kokteilius ir vartoja įvairius papildus.

„Valgymas yra sunkiausia dalis. Man patinka kiekvieną dieną vaikščioti į sporto salę, treniruotis. Bet tai tik maža pasiruošimo dalis. Valgymas prasideda tada, kai atsibundi ryte, ir trunka iki tol, kol eini miegoti vakare“, – aiškina Brianas.

123RF.com nuotr./Žaliasis kokteilis
123RF.com nuotr./Žaliasis kokteilis

Mėgstamiausias desertas – sūrio pyragas

Net ir treniruodamasis B.Shaw kartais leidžia sau pasimėgauti skanėstais. Paklaustas, koks yra mėgstamas desertas, jis iš karto atsako – sūrio pyragas.

Vis dėlto, kitaip nei žmonės daro įprastai, Brianui yra tekę suvalgyti keturis gabalėlius sūrio pyrago vienu metu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas