Kad nekamuotų pagirios...

Deja, per šventes ne visiems pavyksta pakelti tik simbolinę putojančio vyno taurę. Ką daryti, jei linksmybių sūkuryje, nejučia išgurkšnojama daugiau nei planuota? Verta žinoti keletą dalykų.
Šampanas
Šampanas / Fotolia nuotr.

Kadangi alkoholio skilimo produktai šalinami pro inkstus, išeikvojama daug organizme esančio vandens, todėl po audringo vakarėlio džiūsta burna. Kad atgautumėte prarastus skysčius, gerkite daug negazuoto mineralinio vandens, prisotinto kalcio, magnio ir natrio.

Padauginus svaigalų, rekomenduojama išgerti iki litro skysčių: vandens ar skiestų citrusinių vaisių sulčių (silpnina pagirias, organizmas mažiau apsinuodija). Tiks ir  vandenyje tirpstanti vitamino C, magnio tabletė, aktyvintosios anglys.

Dažniausiai dėl alkoholio poveikio sutrinka organizmo šarmų ir rūgščių pusiausvyra, todėl norisi ko nors rūgštaus. Tokiu atveju padeda kefyras, rauginti kopūstai ar jų sriuba, pomidorų arba daržovių sultys, stiklinė vandens su šviežių citrinų sultimis.

Fruktoze ar medumi saldinta arbata su citrina normalizuoja cukraus kiekį kraujyje. Jei plyšta galva, gerkite kuo daugiau skysčių, kad iš organizmo greičiau pasišalintų alkoholis. Vaistų nuo skausmo vartoti nepatartina, nes ir taip smarkiai apkrautoms kepenims tenka dar didesnis krūvis. Organizmui išsivalius nuo alkoholio, galvos skausmas atlėgsta savaime.

O pats geriausias vaistas nuo pagirių – tiesiog nepadauginti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų