Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 05

Kada į slogą negalima numoti ranka?

Nors dažnai girdime sakant, kad sloga yra ne liga, tačiau į varvančią ir užsikimšusią nosį nederėtų numoti ranka. Pasak gydytojo otorinolaringologo Audriaus Blauzdžiūno, kai kuriais atvejais ilgai negydoma sloga signalizuoja apie rimtą susirgimą ir gali baigtis net akies ar galvos smegenų pažeidimu.
Peršalimo ligos
Peršalimo ligos / 123RF.com nuotr.

Sloga – tai ne atskira liga, o nosies gleivinės uždegimas. Neretai tai yra apsauginė organizmo reakcija į dirgiklį, tam tikrų ligų požymis bei galimybė organizmui greičiau apsivalyti.

„Bėganti nosis“ šaltuoju metų laiku, pasak Šiaulių Kardiolitos klinikų Ausų, nosies ir gerklės ligų (LOR) centro gydytojo A.Blauzdžiūno, dažniausiai yra ūmi sloga, sukelta virusų. Paprastai ji praeina per 1–2 savaites.

„Jei simptomatika nėra ryški, gydymas nebūtinas. Esant stipriems simptomams – nosies užgulimui, atsiradus galvos, gerklės skausmui, kosuliui, pakilus temperatūrai – skiriamas gydymas ligos požymiams palengvinti ir komplikacijoms išvengti. Simptomams užsitęsus ilgiau, jau galima įtarti prasidėjusį sinusitą“, – teigia otorinolaringologas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas