Remiantis tyrimų rezultatais, publikuotais The American Journal of Clinical Nutrition, jeigu daugiausia dėmesio kreipsite į suvartojamų kilokalorijų kiekį per priešpiečius / pietus, tik išlošite.
Kaip rašoma redbookmag.com, tyrime dalyvavo 80 nutukusių arba turinčių antsvorio moterų, vienų buvo paprašyta didžiausią kilokalorijų kiekį suvartoti per priešpiečius / pietus, kitų – per vakarienę. Po 12 savaičių moterys, kurios valgė gausesnius priešpiečius / pietus nei vakarienę, numetė daugiau svorio (palyginti 7 ir 5 kg), nei kita grupė, valgiusi gausiau vakare, taip pat jos džiaugėsi sureguliuotu cukraus kiekiu kraujyje, sumažėjusia diabeto rizika.
Nors šis tyrimas nėra didelis, jis patvirtino ir kito, atlikto 2013-aisiais, išvadas: moterys numetė daugiau svorio, suvartodamos didžiausią kilokalorijų kiekį dienos pradžioje. Vadinasi, jeigu ryte ir per priešpiečius suvalgysite daugiau, galite būti ramios – svoris neturėtų augti, žinoma, jeigu vakare nepadauginsite.
Dietologė Leslie Langevin popsugar.com teigė, kad 40 proc. dienos kilokalorijų reikėtų suvartoti per priešpiečius ar pietus, o likusias išdalyti kitiems valgymams. Trumpai tariant, tyrėjai ir mitybos ekspertai sutinka, kad dienos vidurys – tinkamiausias metas didžiausiam maisto kiekiui kilokalorijų prasme gauti ir džiaugtis sveika savijauta, dailia figūra.