Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: bulvėmis įdarytos bulvės

Laba diena, kaip karantinas? Tikiuosi visi esate sveiki ir sotūs ne vien konservais. Aš tai sveika gyva – džiaugiuosi laiku prie puodų, kurio dabar turiu daugiau nei bet kada anksčiau.
Bulvėmis įdarytos bulvės
Bulvėmis įdarytos bulvės / 15min nuotr.

Man smagu, kad limituoti maisto produktai skatina kūrybingumą bei verčia pasiknisti virtuvės spintelėse ir PAGALIAU sunaudoti tas pasenusias konservuotas paprikas, kaip kažkas rašė naujoje, itin aktyvioje feisbuko grupėje – „Karantino kuchnia“.

Taip nuo šiol, beje, vadinsis ir mano rubrika čia – „Evelinos kuchnia“ neribotam laikui tampa „Karantino kuchnia“.

Karantinas skaniai ėsti mums neuždraus, tad dalinuosi man pačiai asmeniškai labai patikusiu bulvių paruošimo būdu.

Evelinos Stundžienės nuotr. /„Karantino kuchnia“: bulvių receptas
Evelinos Stundžienės nuotr. /„Karantino kuchnia“: bulvių receptas

Bulvėmis įdarytos bulvės

Parinkau šį receptą, nes šiame patiekale itin paprasta varijuoti ingredientais, ko mums juk taip šiandien reikia. Galima gaminti su mėsa arba be jos. Siūlau naudoti šoninę arba nūdienų aktualijas labiau atitinkančią tarkuotą šlapenkę.

Pati mėsos nedėjau, nes šias bulves ruošiau prie, deja, nepagautos žuvies. Kitą kartą įdėsiu konservuoto tuno ir valgysiu kaip pagrindinį patiekalą.

Beje, buvo labai skanu šias bulveles valgyti ir kitą dieną – net šaltos jos buvo puikios. Naudojome jas prie sriubos kaip bajorai vietoj ubagų duonos. Karantinas turi savo pliusų, che che.

Jums reikės:

  • bulvių;
  • kokio nors tarkuoto sūrio (aš naudojau kietąjį sūrį ir grūdėtos varškės likutį – dar čia tiktų grietinė);
  • žalumynų (turėjau krapų, tai juos ir naudojau);
  • sviesto;
  • aliejaus.

Gaminimas:

  1. Suvyniojame bulves į foliją ir metame jas orkaitėn kokiai pusantros valandos kepti 200 laipsnių temperatūroje. Kepimo laikas priklauso nuo bulvių dydžio, tad patikrinkite peiliu, kaip joms sekasi.
  2. Iš folijos išvyniotas bulves apšlakstome aliejumi ir apibarstome druska. Toje pačioje temperatūroje pakepame dar kokių 10 minučių su vėjeliu. Šis žingsnis nėra būtinas, bet man jis patiko, nes davė kiek daugiau apskrudimo.
  3. Atsargiai išskobiame bulves šaukštu ir paliekame tik skūrą bei apie porą milimetrų bulvių sluoksnio.
  4. Gaminame įdarą – bulves sutriname šakute ar bulvių košės trintuvu su sviestu. Į gautą masę sudedame sūrį, žalumynus ir kitus naudojamus ingredientus. Dabar būtų metas įmesti ir dešros, jei nusprendėte smaguriauti pižoniškai. Beje, pasilikite šiek tiek sūrio – paaiškinsiu kitame punkte, kodėl.
  5. Šios farširuotos bulvės man labai primena farširuotus kiaušinius – labai panaši gaminimo eiga ir irgi galima dėt į jas beveik ką nori. Sudedame ką tik pagamintą karantino davinį į bulvių odas. Ant viršaus užbarstome pasiliktą sūrio likutį ir kepame, kol bulvės pavirs auksu – spėsite padaryti apie šimtą pritūpimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?