„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Karantino kuchnia“: „Chicken Francese“ – nėra skanesnio vištienos krūtinėlės recepto nei šis

„Chicken Francese“ (liet. vištiena prancūziškai) toli gražu kilusi ne iš Prancūzijos, kaip klaidingai būtų galima nuspręsti iš pavadinimo. Šis, mano nekuklia nuomone, geriausias pasaulyje dalykas, kurį galima pagaminti iš vištienos krūtinėlės, iš tikrųjų yra JAV italų išmislas – populiarus amerikonų restoranuose, bet man niekad nematytas jokiame meniu Europoje.
„Karantino kuchnia“
„Karantino kuchnia“ / Evelinos Stundžienės nuotr.

Nors tradiciškai šį skanėstą valgo su mažiau skaniais makaronais, aš dažniausiai jį valgau be nieko – tiesiai iš keptuvės, plikomis, nedezinfekuotomis letenomis, kaip gyvulys.

Patiekalą, beje, pagaminti gana nesudėtinga, o rezultatas tikrai nudžiugins tiek šeimyną, tiek svečius, tiek jų visų akis.

„Chicken Francese“ taip pat galima gaminti ir iš šlaunelių mėsos, su vynu arba be, su grietinėle ir be jos. Vaizdas gražesnis gaminant be grietinėlės.

Gaminti šį stebuklą man teko kelis kartus, o labiausiai patikusią variaciją pateikiu žemiau.

Jums reikės:

  • kelių vištienos krūtinėlių, filė arba šlaunelių mėsos (aš naudojau krūtinėles, kurias plonai supjausčiau – galima dar jas pamušti, kad dar plonesnės būtų);
  • 3 suplaktų kiaušinių;
  • taurės balto vyno;
  • aliejaus kepimui;
  • puodelio vištienos sultinio;
  • 2 citrinų (vieną citriną supjaustome griežinėliais, o kitą išprievartaujame dėl citrinos sulčių);
  • petražolių;
  • sviesto;
  • miltų;
  • druskos;
  • pipirų.

Gaminimas:

  • Viename indelyje sumaišome miltus su druska ir pipirais. Kitame – laikome suplaktus kiaušinius.
  • Paruoštus vištienos gabalus pirmiausiai mirkome į miltus, o tada – į kiaušinius. Žinau, kad esame pratę daryti atvirkščiai, bet šis receptas vyksta mano minėta eilės tvarka.
  • Įkaitintame aliejuje kepame vištieną tol, kol taps valgomu auksu. Perkeliame ją kur nors toliau nuo vyro ar šuns, kad neliestų.
  • Metas padažui ir grožio procedūroms! Svieste apkepame citrinos griežinėlius – po pusę minutės kiekvienai pusei. Aš jų net nevalgau, bet labai gerai atrodo.
  • Į tą pačią keptuvę įdedame gabalą sviesto (kiekis – pagal sugedimo laipsnį, kaip visad). Įdedame šiek tiek miltų, kuriuos maišome su sviestu iki pastos konsistencijos apie pusę minutės. Įpilame taurę vyno (į keptuvę, ne į burną), vištienos sultinį ir citrinų sultis. Maišome, ragaujame ir panašiai. Ši SPA procedūra turėtų užtrukti apie dvi minutes.
  • Grąžiname vištienos gabalus (jei vyras ar šuo dar jų nesuvalgė prie teliko) į padažą ir pakaitiname viską apie keturias minutes.
  • Vištienos makiažas lėkštėje: ant kiekvieno vištienos gabalo uždedame po keptos citrinos griežinėlį bei užbarstome šviežių petražolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs