„Karantino kuchnia“: Dietiškesni balandėliai su grikiais ir „tušonke“

Po švenčių norėjau kažko lengvesnio, dietiškesnio, gal net aktyvinančio detoksikacijos procesus. „Kas gali būti dietiškiau už kopūstą?“ – pamaniau sau.
Balandėliai
Balandėliai / 15min nuotr.

Modelis Miranda Kerr, pavyzdžiui, pusryčiams prie kiaušinių valgo raugintus kopūstus, aktorė Gwyneth Paltrow detoksinasi kopūstų sriuba, o štai aš – karantino kalinė Lietuvoje – nusprendžiau pasimėgauti kiek netradicine balandėlių versija.

Kaip ir visi, savo karantiną pradėjau grikiais. Gaila, kad jie gan greitai man pabodo ir teko pašalinti juos iš savo raciono. Bet savaitės bėgo, ir pagaliau išaušo diena, kai vėl pasiilgau šio superfoodo.

O ir draugė Paulina patikino mane, kad jie puikiai tinka balandėliams. Papildomai į grikius nusprendžiau įdėti ir tušonkės, nes kiekviena dieta turi savo ribas.

Tušonkės buvau pasiilgusi bene labiausiai iš visų pasaulio maisto produktų turbūt. Rezultatas išėjo labai džiuginantis – šiais balandėliais pavyko pavaišinti ir draugus, kurie taip pat gyrė rezultatą.

Evelinos Stundžienės nuotr. /„Karantino kuchnia": balandėliai
Evelinos Stundžienės nuotr. /„Karantino kuchnia": balandėliai

Net nežinau, ar kada nors grįšiu prie tuščių ryžių kalorijų balandėliuose. Grikiai ir skaniau, ir sveikiau. O faršas balandėliuose irgi manęs niekad nežavėjo. Jautienos tušonkė, kurią naudojau, grikiams tiko taip, kaip kiaušinis tinka avokadui.

Jums reikės:

  • kopūsto galvos;
  • konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • gabaliuko sviesto balandėlių apkepinimui;
  • 1 indelio mėgstamos tušonkės (aš naudojau jautieną);
  • 2 svogūnų (smulkiai pjaustytų arba pakepintų stambesnių – pasirinkau antrą variantą, nes tiesiog tingėjau pjaustyti ir verkti);
  • 2 sutarkuotų morkų (nuotraukoje – 4 morkos, bet man nusibodo tarkuoti ties dviem didesnėm, tai ten ir nustojau);
  • poros česnako skiltelių;
  • poros saujų grikių;
  • sultinio ar poros sultinio kubelių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • grietinės patiekimui;
  • šviežių žalumynų patiekimui.

Gaminimas:

  1. Pradedame nuo sunkiausios dalies – išskobti kopūsto kotą. Dideliame puode apverdame kopūsto galvą apie 10 minučių.
  2. Ruošiame įdarą: kartu sumaišome tušonkę, grikius, svogūnus ir pusę tarkuotų morkų masės. Įspaudžiame česnako.
  3. Kopūsto lapus atskiriame vienas nuo kito – labai malonus užsiėmimas. Į lapus vyniojame įdarą. Joga.
  4. Svieste apkepiname paruoštus balandėlius.
  5. Į puodą, kuriame virs balandėliai, sudedame likusias morkas, pomidorus savo sultyse (pomidorus kiek pasmulkinau ir nulupau jiems odeles) ir įpilame šiek tiek sultinio. Sultinio daug nereikia – svarbu, kad būtų apsemti balandėliai. Vienas šalia kito sudedame balandėlius. Kartą dariau dviem aukštais – nieko blogo nenutiko. Balandėlius troškiname žemoje temperatūroje apie valandą.
  6. Patiekti su grietine ir žalumynais. Žinau, kad dauguma ir bulves čia deda, bet man jų visiškai netrūksta. Nesinori apsunkinti šio pavasariško patiekalo, kuris ir taip išpūs jums pilvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis