„Karantino kuchnia“ dietų nesilaiko: išniekinta prancūziška klasika

Turbūt dauguma jau pastebėjo, kad aš be galo mėgstu tobulinti klasiką savotiško niekinimo būdu. Kodėl į makaronų patiekalą turėčiau dėti 20 gramų sūrio, jei tikrai žymiai skaniau su 40? Kodėl į daugiaryžį turėčiau dėti varganą gabaliuką sviesto, jei galiu sudėti visą pakelį? Jei pastarasis jau atidarytas. Kodėl ant mano cepelino uždėjo tik penkis spirgučius, kai jų turi būti ne mažiau 50?! Ne visi mes laikomės dietų, tad prašom netaupyti „mūsų sąskaita“.
„Evelinos kuchnia“
„Evelinos kuchnia“ / 15min nuotr.

Yra toks prancūziškas bulvių ruošimo metodas – „au gratin“. Aš esu didelė griežinėliais pjaustytų bulvių mylėtoja ir kartais mėgstu tokias pasigaminti. Vienas iš būdų yra tokias bulves išmaudyti bešamelio ir sūrio vonioje ir mesti į orkaitę. Tačiau man kalorijų ir riebalų niekuomet negana, todėl aš padažo pasidariau trigubai ir dar pridėjau saliamio. Pripažinsiu – tą naktį sapnavau košmarus. Bet buvo verta.

Pripažinsiu – tą naktį sapnavau košmarus. Bet buvo verta.

Lyrinis nukrypimas. Kažkodėl prisiminiau tuos laikus, kai mano vyras gyveno kitame mieste, o aš namie likusi viena su šuniu vis tiek mėgdavau kepti cielą vištą, o ne kokią ten vištos šlaunelę. Nei aš valgysiu tiek, nei ką. Žinau, kad šuo tikrai padės. Dar žinau, kad vištą kepu tik dėl traškios ir sūrios skūros.

Long story short, vieną vakarą mano vakarienė buvo tokia: tiesiog suvalgiau odą nuo visos vištos, o visą likusią baltą mėsą (po nukaulinimo) atidaviau savo mielai Cookie.

„Au gratin“ bulvės pagal Eveliną

Jums reikės:

  • 6–8 bulvių, supjaustytų plonais griežinėliais (jei tingime, bulvių neskutame);
  • 50 gramų sviesto;
  • 50 gramų miltų;
  • 500 ml pieno;
  • 250 gramų tarkuoto sūrio (čederio ar panašaus);
  • 1 patinkančiu būdu supjaustyto svogūno;
  • griežinėliais pjaustyto saliamio, kitos dešros arba šoninės;
  • druskos.

Eiga:

  1. Gaminame bešamelį. Pakaitiname sviestą, sumaišome jį su miltais, įpilame šilto pieniuko. Kaitiname, kol užvirs, ir paverdame dar kelias minutes. Aš tai nuolat maišau jį. Geras jausmas – joga. Pasūdome.
  2. Į bešamelį sudedame tarkuotą sūrį. Vėl gerai išmaišome, kol išeis sūrio padažas. Paragaujam. Gėris ar ne? Beragaudami visko nesuėdam.
  3. Dideliame inde bulves, svogūnus ir dešrą sumaišome su sūrio padažu.
  4. Perkeliame šią kalorijų bombą į kepimo indą. Uždengę kepame apie valandą 150 laipsnių karštyje. Atidengę pakepame dar 30–40 minučių (su vėjeliu gali būti ir mažiau – stebime vaizdą ir siekiame rudai auksinės spalvos).

Saldžių sapnų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis