Sunkiausia dalis – išlaikyti trynį skystą. Jei labiau mėgstate kietą trynį, šio užkandžio gamyba bus gerokai lengvesnė. Tokiu atveju siūlau virti kiaušinį 7–8 minutes.
Siekiant skysto trynio, kiaušinius reikės virti vos 3 minutes. Aš savuosius (sėkmingus) viriau 7 (dėjau į verdantį vandenį ir jame tiek viriau). Nepamirškite, kad kiaušiniai keliaus į kaitrą antrą kartą, kai juos apvoliosime farše, todėl jiems dar teks tų minučių užtektinai.
Jei gaminate pirmą kartą, tikrai nerekomenduoju gaminti su skystais kiaušiniais – juos bus itin sunku tiek nulupti, tiek apvolioti mėsoje. Jei įmanoma, nenaudokite šviežių kiaušinių – jų minkštumas taip pat apsunkina gyvenimą.
Beje, jei norite sveikesnio varianto, kiaušinius galite kepti orkaitėje, o ne aliejuje.
Jums reikės:
- 6 kiaušinių (tik ne trečio numerio!);
- stiklinės miltų;
- 250 g šviežių dešrelių (aš naudojau jautienos ir kiaulienos dešreles);
- stiklinės džiūvėsėlių;
- stiklinės miltų;
- aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Išvirkite ir nulupkite keturis kiaušinius savo patikrintu ir mėgstamu būdu. Per klaidą sugalvojau naudoti ne sau įprastą metodą, o kitą, kurį perskaičiau tokių kiaušinių recepte, ir tie keturi kiaušiniai man nenusilupo. Paprastai dedu kiaušinius į verdantį vandenį ir verdu juos aukštoje temperatūroje. Vėliau juos „šokiruoju“ po šaltu vandeniu ir sėkmingai nulupu.
- Paruoškite dešros mėsą. Dešrelių apvalkalą nuimkite ir mėsą dar labiau sumalkite. Šitą žingsnį pamėginau praleisti ir tai buvo dar viena mano klaida. Nė velnio tas kiaušinis nesusivynios į stambų faršą. Malam ir gan smarkiai.
- Padalinkite faršą į keturias dalis. Paimkite vieną dalių, suformuokite delno dydžio faršo blynelį ir į jį suvyniokite kiaušinį. Čia atminsite mano žodžius – pirmus kartus tikrai lengviau bus žaisti su kietesniu kiaušiniu. Pakartokite veiksmą su likusiais kiaušiniais.
- Likusius du kiaušinius suplakite atskirame indelyje. Į antrą indą suberkite miltus. Į trečią – džiūvėsėlius.
- Pirmiausia apvoliokite mėsingus kiaušinius miltuose, tuomet pamerkite į kiaušinio plakinį ir galiausiai apvoliokite juos džiūvėsėliuose. Nepraleiskite nė vieno žingsnio! Ir man atrodė, „ar tikrai čia būtina ir tuos miltus naudot“. Būtina. Bent jau pirmus kartus darykite, kaip surašyta, nes kitu atveju teks tuos šokoladinius kiaušinius Velykų pusryčiams valgyti. Eksperimentuokite, kai būsite įgudę.
- Puode įkaitinkite aliejų ir jame apie penkias minutes virkite kiaušinius kartais pavartydami. Reikia, kad paruduotų. Patiekite tiesiog su garstyčiomis, tačiau šalia puikiai tiks ir salotos, ir majonezas, ir ta pati balta mišrainė.