Nors ir viską spėju, sugalvojau vieną dieną ir aš pasigaminti čeburekų – pagal savo skonį, su šiek tiek įmantresniais įdarais. Niekada nebuvau jų gaminusi (arba neprisimenu) – sakyčiau, kad visai nesudėtinga, bet tešlos lipdymo gabumais, deja, manęs dievai neapdovanojo. Gal jums pavyks gražiau. Abu įdarai išėjo puikūs.
O smagiausia dalis ta, kad gamindama čeburekus, netyčia prisigaminau maisto kelioms dienoms į priekį. Iš tos pačios čeburekų tešlos ir įdarų taip pat suklijavau koldūnus ir netgi picą.
Žemiau pasidalinsiu čeburekų su dviem įdarais receptu, o jei papildomai norite picų ir koldūnų, tiesiog atitinkamai iškočiokite tą pačią tešlą. Jei faršo įsigysite daugiau, dar ir skanių kotletų prisikepsite iš žemiau aprašytų mėsos mišinių.
Jums reikės:
Tešlai:
- 500 g miltų;
- 350 ml vandens;
- 3 šaukštų aliejaus;
- žiupsnelio druskos.
Jautienos įdarui:
- 250 g jautienos faršo (galite maišyti su kiauliena);
- ryšulėlio krapų, susmulkintų;
- pusės didelio svogūno, sutarkuoto;
- druskos;
- pipirų.
Vištienos įdarui:
- 200 g vištienos faršo;
- 50 g tarkuoto sūrio;
- pusės svogūno, sutarkuoto;
- saujos susmulkintų grybų (naudojau ruduosius pievagrybius, kuriuos dar ir apkepiau);
- susmulkintų bazilikų.
Taip pat reikės:
- 500 ml aliejaus kepimui;
- natūralaus vištienos sultinio patiekimui.
Gaminimas:
- Pirmiausia teks paruošti tešlą: į šiltą vandenį įpilkite aliejų ir druską. Lėtai pilkite gautą skystį į miltus ir sumaišykite viską iki vientisos masės. Minkyti reikės apie 10 minučių.
- Išmaišykite įdarų ingredientus. Noriu atkreipti dėmesį, kad surašytas tešlos kiekis skirtas būtent dviem faršams.
- Paimkite šiek tiek tešlos ir ant miltuoto stalo iškočiokite ploną blyną. Įdėkite į blyną įdaro ir sulenkite per pusę. Šonus suspauskite šakute arba kokiomis nors įmantriomis kvarbatkomis (aš tokių nemoku).
- Čeburekus kepkite gerai įkaitintame aliejuje.