Pastaba: taip, žinau, Kūčios be pieno gaminių, tačiau jei norite sūresnių kūčiukų, nedėkite sūrio ir naudokite šiek kiek daugiau druskos, o pieną keiskite vandeniu.
Jums reikės:
- 500 g miltų;
- 250 ml pieno;
- 10 g kepimo miltelių arba sausų mielių;
- poros žiupsnelių druskos;
- 200 g smulkiai sutarkuoto parmezano ar kito kietojo sūrio;
- 2 šaukštų aliejaus;
- 1 šaukšto saldžiosios arba rūkytos paprikos miltelių.
Gaminimas:
- Mieles ar kepimo miltelius suberiame į lengvai pašildytą pieną.
- Gautą burbuliuojantį pieną išplakame su druska, aliejumi ir paprikos milteliais.
- Miltus bei parmezaną suberiame į gilų indą. Ten pat supilame gautą pieno pliurzą ir gerai išmaišome. Gausis tiršta tešla, kurią reikės palikti pailsėti apie 1,5 valandos.
- Pakilusią tešlą dar kartą išminkome, iškočiojame ir supjaustome mažais gabaliukais. Nesijaudinkite, jei tešla nepakilo, kiek tikėjotės. Viskas bus gerai.
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių ir kepame apie 10 minučių.
Šie kūčiukai taip pat puikiai tinkami vartoti ir ne šventiniu laikotarpiu – vietoje bulvių traškučių, sausainių ir panašių užkandžių.