Artimiausias man žinomas prancūziškas patiekalas yra „Hachis Parmentier“, bet ten naudoja jautieną ir bulvių košę, o ne kiaulieną ir bulvių griežinėlius. Bet kuriuo atveju, ši kalorijų bomba verta to baisaus vaizdo veidrodyje, kurį pamatysite kitą rytą.
Beje, jei turite mėsos likučių (pvz., paukštienos, likusios po Naujųjų metų), vietoje kiaulienos sunaudokite juos – skonis tikrai nenukentės, nes patiekalo ašis vis tiek yra bulvės.
Jei matote lėkštėje kotletą ir bulvę – kuris iš jų yra garnyras? Aišku, kad kotletas. Kotletas yra priedas prie bulvės-karalienės. Dėl savo religinių įsitikinimų apie bulves, mėsos ir bulvių santykis mano recepte kitoks nei daugumoje matytų internete – imu mažiau mėsos.
Jums reikės:
- 300 g juostelėmis supjaustytos kiaulienos sprandinės;
- 5 nuskustų ir griežinėliais supjaustytų bulvių;
- 3 pusžiedžiais supjaustytų svogūnų (kitą kartą pjaustysiu kiek smulkiau);
- 4 pasmulkintų česnako skiltelių;
- 200 g tarkuoto fermentinio sūrio (galima maišyti su kietuoju sūriu);
- 300 g majonezo;
- trupučio sviesto skardai ar kepimo indui ištepti;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
- Ištepame kepimo indą sviestu ir sudedame bulvių griežinėlius. Man ne visi tilpo, todėl likusius pasikepiau kitą dieną prie kiaušinio. Pabarstome druska.
- Ant bulvių sudedame mėsos griežinėlius. Pabarstome druska ir pipirais.
- Toliau – sluoksnis svogūnų. Įmeskime ir česnakų.
- Metas tarkuotam sūriui.
- O dabar sunkioji dalis – išvysti, kokio milžiniško majonezo kiekio reikia, kad juo padengtume visą patiekalo paviršių. Baisu.
- Kepame valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Jei mėgstame minkštesnes bulves – kepame ilgiau, bet ant viršaus uždedame foliją.
Smagių košmarų!