Antrą šansą nusprendžiau jiems duoti praėjus kokiems šešeriems metams. Bet šįkart kepimas vyko keptuvėje – ant sviestuko, kaip priklauso.
Be abejo, kepant orkaitėje švilpikai bus mažiau kaloringi, bet aš balsuoju už mažesnį kiekį kaloringesnio maisto ir lai jis būna permirkęs riebaluose, jei tik skaniau nuo to bus.
Jums reikės:
- 800 g virtų bulvių;
- 1 kiaušinio;
- druskos;
- 150 g miltų;
- sviesto arba „ghee“ kepimui;
- 1 svogūno;
- 150 g šoninės;
- 50 ml grietinėlės;
- 1 šaukšto grietinės;
- žalumynų patiekimui.
Gaminimas:
- Išvirtas ir nuskustas bulves sumalkite. Įberkite druskos, įmuškite kiaušinį bei suberkite miltus. Viską gerai išmaišykite. Beje, bulvės turi būti atvėsusios.
- Ant miltais pabarstyto stalviršio formuojame švilpikus. Pradžioje tešlą voliojame į pailgą juostelę. Juostelę supjaustome į norimo dydžio švilpikus.
- Įkaitintame svieste (mano atveju tai buvo „ghee“) ar kituose riebaluose kepkite švilpikus iš visų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus. Kepkite vidutinėje temperatūroje.
- Metas ruošti padažą. Smulkiai supjaustykite šoninę ir svogūnus. Abu suberkite į keptuvę ir kepkite, kol svogūnai suminkštės.
- Supilkite grietinėlę ir įdėkite grietinės. Viską kelias minutes pakaitinkite, kol padažas bus pageidaujamos konsistencijos.
- Patiekite švilpikus su padažu ir žalumynais.