Išnaršiau daugybę receptų, bet nė vienas jų nesiūlė naudoti šlaunelių mėsos. Mano intuicija kuždėjo man į ausį, kad skaniausiai išeis būtent su ja.
Kotletai pavyko tikrai be proto skanūs, todėl labai rekomenduoju išbandyti būtent mano receptą.
Jums reikės (2 asmenims):
- 400 g vištienos šlaunelių mėsos be odelių;
- šaukštelio česnakų miltelių;
- šaukštelio paprikų miltelių (gali būti ir rūkyta);
- 2 šaukštelių garstyčių;
- druskos;
- pipirų;
- poros šaukštų miltų;
- 1 kiaušinio;
- 2 baltos forminės duonos riekių;
- trupučio aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Smulkiai peiliu sukapokite vištienos šlaunelių mėsą. Jei turite laiko, paprieskoniuokite mėsą iš anksto (druska, pipirai, česnakų milteliai, paprikų milteliai, garstyčios), bet tai nėra mirtinai būtinas žingsnis.
- Paruoškite duoną: nupjaukite duonos kraštelius, o likusį baltą duonos minkštimą supjaustykite mažais kvadratėliais.
- Į prieskoniuose užmarinuotą mėsą įmuškite kiaušinį ir apie du šaukštus miltų (gali užtekti ir mažiau).
- Rankoje suformuokite kotletą, suplokite jį ir iš viršaus bei apačios apklijuokite jį duonos kvadratėliais. Tai – pati sunkiausia gaminimo dalis. Nors kotletai ir limpa, perkėlus juos į keptuvę, viskas vyks lyg sviestu patepta.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite kotletus ir sumažinkite ugnį iki žemiausios.
- Kepkite kepsnius apie 20 minučių žemoje temperatūroje kartais pavartydami, kol duona taps auksinės spalvos. Esant reikalui, vėl padidinkite ugnį iki vidutinės (keli mano kotletai buvo prasčiau apskrudę, tai tas jiems pagelbėjo).
- Patiekti su pageidaujamais garnyrais. Mano atveju tai buvo bulvių košė, burokėliai su majonezu ir naminiai marinuoti agurkai.