Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: ribojimai švelnėja, gaminkime iškylų žvaigždę – burnoje tirpstančias empanadas!

Gyvenimas gerėja kasdien: karantiną vis švelnina ir švelnina, normalizuojasi mūsų visų rutina, o dar ir vasara artėja. Vis tik šaltsriubių dietai man kol kas per vėsu, bet piknikų sezoną, manau, kad būtų jau pats metas atidaryti. Turiu nuojautą, kad piknikai šiemet bus populiaresni nei bet kada anksčiau, todėl šiandien siūlau pasigaminti tikrą iškylų žvaigždę, kurią skanu ir patogu valgyti tiek šiltą, tiek šaltą ­– empanadas su jautiena.
Burnoje tirpstančios empanados
Burnoje tirpstančios empanados / 15min nuotr.

Labai artimos kibinų giminaitės iš Čilės ir Argentinos, nors turbūt kiekviena šalis turi savo „kibinų“ versiją. Kaip ir į kibinus, į empanadas galima pridėti begalę dalykų, bet klasika yra klasika, todėl šiandien su jautiena. Tiks bet koks šaldiklyje užsilikęs jautienos gabalas. Pati naudojau kulninę.

Nemažai receptų siūlo dėti faršą, bet man tikrai žymiai skaniau su ilgai troškinta kapota mėsa. Tešlos receptų irgi yra ne vienas – šįkart naudojau šaldytą bemielę tešlą, nes nesinorėjo daug terliotis. Išorė išėjo sausa, bet vidus – itin sultingas. Sakyčiau, kad iškylai toks variantas idealus – neišsiriebaluos rankos!

Jums reikės:

  • Pakelio šaldytos bemielės tešlos;
  • Jautienos kulninės ar troškinti skirtos jautienos (geresnio gabalo čia nereikia, nes vis tiek troškinsime kelias valandas);
  • Svogūno galvos;
  • Keleto skiltelių česnako;
  • Miltų tešlai kočioti;
  • Lauro lapų;
  • Kvapiųjų pipirų;
  • Trupučio sviesto ar aliejaus kepimui.

Eiga:

  1. Pripilame pilną puodą vandens. Sudedame į jį mėsą, lauro lapus, pipirus. Šiame etape siūlau vandens stipriai nesūdyti, nes jis išgaruos ir gali būti per sūru. Troškiname porą valandų – t. y., kol išgaruos didžioji dalis vandens.
  2. Apkepiname svogūną ir česnaką.
  3. Mažais gabaliukais supjaustome jautieną. Sudedame ją į keptuvę kartu su svogūnais ir česnakais. Užpilame puode likusiu sultiniu ir troškiname, kol skysčio visai nebeliks.
  4. Tešlą ruošiame pagal pakelio nurodymus. Aš savąją per ilgai palaikiau šiltoje virtuvėje ir tešlos lakštai sulipo. Teko viską paversti vientisu gumulu ir iškočioti.
  5. Empanadas formuojame kaip įprastus pyragėlius.
  6. Kepame 180 laipsnių temperatūroje ant kepimo popieriumi išklotos skardos apie pusvalandį.
  7. Susipakuojame empanadas, išsitraukiame pledą ir einame valgyti parke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų