Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Karantino kuchnia“: tobuli švediški mėsos kukuliai ir bulvių košė su majonezu

Gėda pripažinti, bet iki šiol švediškus kukulius man teko ragauti tik švediško prekybos tinklo parduotuvėje. Bandžiau juos sumedžioti Stokholme, bet tai nuotaika ne ta, tai apetitas ne tas. Teko pagaliau prisiruošti ir pasigaminti juos pačiai. Internete receptų – milijonas. Kurį rinktis?
Karantino kuchnia: tobuli švediški mėsos kukuliai ir bulvių košė su majonezu
Karantino kuchnia: Tobuli švediški mėsos kukuliai ir bulvių košė su majonezu / Evelinos Stundžienės nuotr.

Pasiskaičiau kelis ir nusprendžiau paieškoti patarimų savo instagramo paskyroje. Gavau labai neblogų ir, viską sudėjus, išėjo tikrai puikūs kukuliai, kurių porą vogčiomis suvalgiau, kol gaminau bulvių košę. O košė pavyko irgi labai ypatinga, nes majonezas joje yra tikrai kažkas tokio!

Jums reikės:

Kukuliams ir padažui:

  • 500 g jautienos faršo (tinka maišyti jautienos faršą su kiaulienos faršu arba permalta rūkyta kiaulienos šonine);
  • 1 pjaustyto svogūno;
  • poros batono riekių, išmirkytų;
  • 1 didelės morkos;
  • 0,5 didelės arba 1 nedidelės raudonos paprikos;
  • miltų;
  • šaukštelio garstyčių;
  • petražolių arba kalendros papuošimui;
  • aliejaus kepimui;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 250 ml jautienos sultinio;
  • gabaliuko sviesto.

Bulvių košei:

  • 1 kg bulvių;
  • ~100 ml natūralaus riebumo pieno;
  • 4 šaukštų tarkuoto sūrio;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 4 šaukštų sviesto;
  • 4 šaukštų majonezo (svarbu, kad nebūtų joks dietinis).

Gaminimas:

  • Išvirkite morką ir apvirkite papriką. Į kokteilinę įdėkite virtas daržoves, svogūną ir šiek tiek garstyčių. Perkoškite tyrelę ir padalinkite į dvi dalis: viename dubenėlyje laikykite drėgnesnę tyrelę (padažui), kitame – sausesnę (kukuliams).
  • Faršą sumaišykite su drėgnu batonu, puse tyrelės, druska ir pipirais.
  • Formuokite kukulius ir kiekvieną kukulį apvoliokite miltuose. Dėl tyrelės jie bus gana minkšti ir sudėtingiau formuojami, bet tyrelė ir yra tas ginklas, kuris pridės kukuliams papildomo skonio ir sultingumo.
  • Apkepkite kukulius įkaitintame aliejuje ir padėkite juos į šoną.
  • Nuo kukulių likusioje keptuvėje gaminsime „gravy“ padažą. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su miltais. Kai sulauksite pastos struktūros masės, supilkite sultinį ir virkite žemoje temperatūroje iki pageidaujamos konsistencijos. Sudėkite likusią tyrelę ir pakaitinkite padažą dar porą minučių.
  • Į padažą grąžinkite kukulius ir pakaitinkite kelias minutes.
  • Toliau – bulvių košė. Nuskuskite ir išvirkite bulves pasūdytame vandenyje.
  • Nupilkite vandenį į kokį nors indą, nes vėliau jo gali prireikti. Supilkite dalį pieno ir įdėkite du šaukštus sviesto. Bulvių trintuvu sutrinkite bulves į košę. Jei reikia, panaudokite likusį pieną ir sviestą. Jei bulvių košė dar vis atrodo per sausa, įdėkite kažkiek išsaugoto bulvių nuoviro.
  • Pasūdykite ir įdėkite daug pipirų. Svarbu nepersistengti su druska ir sviestu, bet tikrai nepagailėti pipirų.
  • Sudėkite sūrį ir viską išmaišykite.
  • Galiausiai įdėkite majonezo, dar kartą viską išmaišykite ir patiekite bulvių košę kaip vulkaną su skyle viduje. Kukuliai ir padažas yra jūsų lava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais