Namie, beje, ji išeina dar skanesnė. Vienintelė bėda – niekada neplanuokit, kad šios sriubos liks rytdienos pietums. Taip nebūna. Ji pasibaigs šiandien, kad ir kiek pasigamintumėte.
Jums reikės:
- 500 g pievagrybių;
- 1 svogūno;
- gabalo poro (naudojau tik baltą dalį, kad nesugadinčiau klasikinės rudos ir pilkos spalvos);
- 4 česnako skiltelių;
- maždaug 2 sriubinių šaukštų sviesto;
- 1,5 šaukšto miltų;
- 250 ml vištienos arba grybų sultinio (aš naudojau natūralų vištienos, bet tokį neblogai praskiestą vandeniu);
- 250 ml pieno;
- 100 ml grietinėlės;
- skrudinto batono skrebučiams (patiekimui);
- mėlynojo pelėsinio sūrio (patiekimui);
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
- Į puodą sudėkite sviestą ir kartu su juo – pasmulkintą česnaką, porą, svogūną ir grybus.
- Viską kelias minutes pakepinkite, sudėkite miltus ir gerai sumaišykite.
- Į tą patį puodą supilkite sultinį ir pieną. Ant mažos ugnies virkite sriubą apie 20 minučių, kad šiek tiek sutirštėtų.
- Kol verda sriuba, paruoškite skrebučius ir supjaustykite mėlynąjį sūrį kubeliais.
- Į sriubą supilkite 100 ml grietinėlės ir kokteilinėje arba rankiniu trintuvu sutrinkite sriubą iki beveik kreminės konsistencijos (idealu būtų, kad jaustųsi smulkūs grybų gabaliukai kaip originaliame variante).
- Supilkite sriubą į dubenėlius ir patiekite su sūriu ir skrebučiais.