Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 10

Kardiologė – apie prieširdžių virpėjimą: uždelsus gydymą gresia pavojingos komplikacijos

Prieširdžių virpėjimas – vienas dažniausiai pasitaikančių širdies ritmo sutrikimų. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, šia patologija serga daugiau kaip 33 mln. žmonių visame pasaulyje. Apie tai, kaip laiku pastebėti kūno siunčiamus signalus, įspėjančius apie šią ligą, kokie yra pagrindiniai rizikos veiksniai ir gydymo būdai – portale manodaktaras.lt kalbamės su „Konstitucijos klinikos“ gydytoja kardiologe doc. Jūrate Barysiene.
Jūratė Barysienė – apie prieširdžių virpėjimą
Jūratė Barysienė – apie prieširdžių virpėjimą / 123RF.com ir asmeninio archyvo nuotr.

„Sveika širdis paprastai dirba darniai, ji turi savo ritmo vedlį, kuris ir vadovauja visai veiklai bei susitraukimams. Tačiau išsivysčius prieširdžių virpėjimui, širdies viršutinės dalys (prieširdžiai) pradeda dirbti chaotiškai, neorganizuotai, sutrinka ir apatinių širdies dalių, t. y. skilvelių, ritmiška veikla. Nebėra draugiško visos širdies darbo“, – pasakojo gydytoja kardiologė.

Prieširdžių virpėjimas, anot doc. J.Barysienės, yra itin dažna liga, ypač tarp vyresnio amžiaus žmonių. Statistikos duomenimis, ja serga maždaug kas trečias žmogus nuo 55 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas