Ši savaitė buvo kupina streso, nieko nespėjimo ir visokio purvo, todėl paaštrinti jau ir taip aštrius pojūčius nusprendžiau itin aštraus dešrainio vakariene. Gyvenimas tapo vėl gražus.
Jums reikės:
- dešrainių bandelės (pasirinkau didesnes lietuviškas, o ne amerikietiškas, kad savo dešrainį galėčiau prikimšti didesniu kiekiu šlamšto);
- kokybiškos dešrelės (pvz., brandintos jautienos dešrelės);
- griežinėlio sūrio;
- kelių griežinėlių rauginto agurko;
- kelių griežinėlių marinuotų Chalapos paprikų;
- griežinėlio ar poros pomidorų (aš mėgstu maistą, kuriame yra daug daržovių; nekenčiu sausumo);
- aštraus padažo (pvz., su „naga jolokia“ pipirais ar bent jau kokio „Tabasco“);
- garstyčių;
- gabaliuko sviesto;
- traškių svogūnų;
- trupučio bulvių (jei yra pageidavimas valgyti su jomis).
Gaminimas:
- Bandelę iš visų pusių aptepame sviestu. Įdedame griežinėlį sūrio ir pakaitiname bandelę orkaitėje, kol ištirps sūris. Per ilgai orkaitėje bandelės nelaikome, nes ji greitai tampa itin traški.
- Apkepiname dešrelę keptuvėje.
- Sumaišome aštrų padažą ir garstyčiomis. Sudedame padažų miksą, agurkėlius, Chalapos paprikas ir pomidorą į bandelę. Iki grūdelių daržovių nesmulkinau, nes pagal vaizdą supratau, kad viskas tilps ir taip. Įdedame dešrelę ir užbarstome ant visko traškių svogūnų.
- Šįkart naudojau mažas bulveles, bet šis receptas tinka ir prancūziškoms bulvytėms. Bulves apverdame, sudedame ant skardos ir užšaldome.
- Įkaitintame aliejuje kepame bulves. Ne iki rudumo, o iki valgomumo. Dar kartą sudedame jas ant skardos ir leidžiame joms atvėsti.
- Po pusvalanduko kepame bulves aliejuje ar taukuose antra kartą tol, kol taps aukso spalvos.
- Pasūdome ir mėgaujamės.