Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karščiausias šuo su geriausiomis bulvytėmis: svogūnai ir agurkėliai nenukris ant palto!

Ar tai – mėsainis, ar tai – dešrainis, vienas svarbiausių niuansų man yra kompaktiškumas. Jei gaminu juos namie, stengiuosi kai kuriuos pageidaujamus ingredientus (pvz., svogūnai ar agurkėliai) įmaišyti į padažą, kad nenukristų man ant palto eilinį kartą. Mano paltas matęs įvairių padažų. Ir ne tik jų.
Karščiausias šuo su geriausiomis bulvytėmis
Karščiausias šuo su geriausiomis bulvytėmis / 15min nuotr.

Ši savaitė buvo kupina streso, nieko nespėjimo ir visokio purvo, todėl paaštrinti jau ir taip aštrius pojūčius nusprendžiau itin aštraus dešrainio vakariene. Gyvenimas tapo vėl gražus.

Jums reikės:

  • dešrainių bandelės (pasirinkau didesnes lietuviškas, o ne amerikietiškas, kad savo dešrainį galėčiau prikimšti didesniu kiekiu šlamšto);
  • kokybiškos dešrelės (pvz., brandintos jautienos dešrelės);
  • griežinėlio sūrio;
  • kelių griežinėlių rauginto agurko;
  • kelių griežinėlių marinuotų Chalapos paprikų;
  • griežinėlio ar poros pomidorų (aš mėgstu maistą, kuriame yra daug daržovių; nekenčiu sausumo);
  • aštraus padažo (pvz., su „naga jolokia“ pipirais ar bent jau kokio „Tabasco“);
  • garstyčių;
  • gabaliuko sviesto;
  • traškių svogūnų;
  • trupučio bulvių (jei yra pageidavimas valgyti su jomis).

Gaminimas:

  1. Bandelę iš visų pusių aptepame sviestu. Įdedame griežinėlį sūrio ir pakaitiname bandelę orkaitėje, kol ištirps sūris. Per ilgai orkaitėje bandelės nelaikome, nes ji greitai tampa itin traški.
  2. Apkepiname dešrelę keptuvėje.
  3. Sumaišome aštrų padažą ir garstyčiomis. Sudedame padažų miksą, agurkėlius, Chalapos paprikas ir pomidorą į bandelę. Iki grūdelių daržovių nesmulkinau, nes pagal vaizdą supratau, kad viskas tilps ir taip. Įdedame dešrelę ir užbarstome ant visko traškių svogūnų.
  4. Šįkart naudojau mažas bulveles, bet šis receptas tinka ir prancūziškoms bulvytėms. Bulves apverdame, sudedame ant skardos ir užšaldome.
  5. Įkaitintame aliejuje kepame bulves. Ne iki rudumo, o iki valgomumo. Dar kartą sudedame jas ant skardos ir leidžiame joms atvėsti.
  6. Po pusvalanduko kepame bulves aliejuje ar taukuose antra kartą tol, kol taps aukso spalvos.
  7. Pasūdome ir mėgaujamės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų