2023 10 11

Nerimą keliantis klausimas: ar šalnų miške paliesti grybai tampa nuodingi? Atsako mokslininkė

„Ar kai kuriuose valgomuose grybuose minusinėje temperatūroje susidaro nuodingos medžiagos?“. Tokį klausimą pastaruoju metu socialiniuose tinkluose kelia estai. Grybų rinkėjai domisi, ar pasirodžius minusinei temperatūrai vis dar tikslinga rinkti grybus. „Kai grybai atšąla, vyksta irimo procesas, kuriame dalyvauja kiti mikrobai, ypač bakterijos ir vadinamieji pelėsiai“, – atkreipia dėmesį mokslininkė Kadri Partel.
Miško grybai
Miško grybai / Shutterstock nuotr.

„Ar tiesa, kad kai kuriuose valgomuosiuose grybuose minusinėje temperatūroje susidaro nuodingų medžiagų?“ – klausia estai.

Toks socialiniuose tinkluose plintantis klausimas Estijoje sulaukė daug dėmesio.

Feisbuko vartotojai diskutuoja, ar tai yra tiesa. Vieni internautai aiškina, kad minusinėje temperatūroje buvusius grybus geriau iš karto dėti į keptuvę ir kepti, neleidžiant jiems atšilti kambario temperatūroje.

O kaip yra iš tiesų? Estijos leidinys „Postimees“ atsakyti į šį klausimą paprašė Tartu universiteto mikologės Kadri Partel.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis