Epidemiologinio tyrimo metu nustatyta, kad infekcijos šaltinis galėjo būti šerniena. Visi asmenys, vartoję šernienos, nukreipti gydytojų konsultacijai. Informacija apie trichineliozės židinį perduota Tauragės valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.
Trichineliozė – ūmi žmonių ir gyvūnų parazitinė liga, kurią sukelia Trichinella genties apvaliosios kirmėlės. Žmogus užsikrečia valgydamas trichinelėmis užkrėstą kiaulieną, šernieną arba kitokią žvėrieną.
Ligos požymiai dažniausiai išryškėja praėjus 2–3 savaitėms nuo užsikrėtimo. Trichineliozė pasireiškia silpnumu, pykinimu, aukšta temperatūra, veido, akių vokų pabrinkimu, raumenų bei sąnarių skausmais.
Židinių epidemiologinių tyrimų analizė rodo, kad dažniausiai žmonių trichineliozė Lietuvoje plinta per užkrėstą trichinelėmis kiaulieną ir šernieną.
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, per devynis šių metų mėnesius užregistruoti trys trichineliozės protrūkiai, kurių metu susirgo 27 žmonės, iš kurių 22 (81,5 proc.) užsikrėtė vartodami maistui sumedžiotų šernų mėsą, 5 (18,5 proc.) – namų ūkyje užaugintų kiaulių mėsą.
Pernai per visus metus trichinelioze susirgo 20 žmonių: 15 užsikrėtė valgydami šernieną, 5 – kiaulieną.
Kaip išvengti užsikrėtimo trichinelioze? Žmonės maistui turi vartoti tik veterinarijos specialistų patikrintą kiaulieną, šernieną ar kitą žvėrieną.