Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko po treniruotės reikia jūsų kūnui?

Nors dauguma žmonių žino, kad reguliarus sportas ir subalansuota mityba gali pagerinti psichinę ir fizinę savijautą, atsistatymas po treniruotės dažnai yra nuvertinamas. Tarptautinės įmonės Herbalife Nutrition fitneso ekspertė Linda Patkovska paaiškina, ko reikia kūnui po treniruotės norint pasiekti ilgalaikių rezultatų.
Treniruotės
Treniruotės / Partnerio nuotr.

Gyvename informaciniame amžiuje, kai dėl naujienų pertekliaus sunku suprasti, kad yra tiesa. Pavyzdžiui, galima rasti daugybę patarimų, kaip ir kada atlikti pratimus, kaip susikurti mitybos planą ir pan., tačiau trūksta išsamios ir patikrintos informacijos apie treniruotes.

Per mažai dėmesio skiriama atsistatymo po treniruotės svarbai ir kūno poreikiams po intensyvios fizinės veiklos. Tai ypač svarbu šiuo metu, kai žmonės didžiąją laiko dalį praleidžia namuose bei laisvalaikį skiria savarankiškam mokymuisi.

Organizmui fiziškai atsigauti yra būtina tam, kad raumenys galėtų atsistatyti ir sustiprėti. Todėl norint pasiekti ilgalaikių rezultatų, atsistatymui po treniruotės reikėtų skirti tiek pat dėmesio, kaip ir patiems pratimams, nes tai turi įtakos treniruočių bei apskirtai fizinio pasirengimo rezultatams.

Visi mes sudaryti iš vienodų ląstelių, todėl visiems sportuojantiems būtina atsigauti po treniruotės, nepriklausomai nuo jos tipo ar intensyvumo lygio. Tiek mėgėjiškai bėgiojantiems žmonėms, tiek besimankštinantiems sporto klube, tiek profesionaliems sportininkams reikia tinkamo poilsio. Norint užtikrinti, kad atsistatymas būtų išties naudingas organizmui, Herbalife Nutrition fitneso ekspertė Linda Patkovska rekomenduoja laikytis svarbių mitybos taisyklių.

„Viena iš pagrindinių taisyklių – po fizinio krūvio gauti tinkamų maistinių medžiagų. Būtinai reikia lengvai virškinamų baltymų, skirtų atkurti pažeistus raumenis, bei angliavandenių. Rekomenduojama tokį užkandį suvalgyti per 30-45 minutes po treniruotės“, – pataria L. Patkovska.

Atsižvelgdama į žmonių gyvenimo būdą, Herbalife Nutrition sukūrė Herbalife24 Rebuild Strenght – baltyminį atstatomąjį gėrimą, skirtą vartoti po anaerobinių pratimų. Ekspertė priduria, kad Herbalife Nutrition produktai gaminami laikantis aukščiausių standartų – nuo sudedamųjų dalių pasirinkimo iki galutinio produkto. Nuo pat 1980-ųjų, kuomet įmonė buvo įkurta, Herbalife Nutrition teikia personalizuotos mitybos paslaugas milijonams žmonių visame pasaulyje.

Partnerio nuotr./Treniruotės
Partnerio nuotr./Treniruotės

Produktą suvartojus per 30-45 minutes po anaerobinių pratimų, jame esantys angliavandeniai padės atstatyti normalią raumenų funkciją po intensyvaus fizinio krūvio, kuris sukelia raumenų skausmą ir sumažina glikogeno atsargas griaučių skersaruožiuose raumenyse. Norint pajusti efektą, per kelis kartus angliavandenių reiktų suvartoti ne mažiau kaip 4 g vienam kilogramui kūno svorio, dalį per pirmąsias 4 valandas po intensyvaus fizinio krūvio, o kitą – ne vėliau kaip per 6 valandas po jo.

Herbalife24 Rebuild Strength suteikia BCAA (išsišakojusios grandinės aminorūgščių), baltymų, tokių kaip pieno bei išrūgų baltymai ir kalcio kazeinatas, kurie padeda auginti raumenų masę. Sudėtyje yra ir geležies, kuri kartu su vitaminais ir mineralais prisideda prie normalios energijos apykaitos, raudonųjų kraujo kūnelių susidarymo ir deguonies pernešimo organizme.

VIDEO: Ko po treniruotės reikia jūsų kūnui?

Linda Patkovska primena, kad norint sėkmingai atsigauti po treniruotės, svarbu išgerti pakankamai vandens, kad kūnas susigrąžintų sporto metu išeikvotus skysčius. Ekspertė pataria nepamiršti ir tempimo pratimų ar masažo po treniruotės, leisti kūnui atsigauti jam natūraliu tempu, o svarbiausia – įsitikinti, kad miegama bent 8-9 valandas.

*Jei klientui taikomas gydymas arba jis turi lėtinių ligų, prieš keisdamas dietą ir pradėdamas vartoti Herbalife Nutrition produktus, turėtų pasitarti su savo gydytoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas