Jei jums tarp 19–30 metų, nėštumo metu per dieną jums reikia suvartoti mažiausiai 350 mg. Jei daugiau kaip 30, magnio turėtumėte gauti mažiausiai 360 mg per dieną. Paprastai magnio nėra labai sunku gauti, jei sveikai maitinatės. Svarbiausia, kad jūsų dienos racione būtų įtrauktos lapinės, ankštinės daržovės, kruopos, riešutai.
Jei visgi manote, kad jums trūksta magnio (t. y. pastebite, kad pilvo srityje atsiranda strijų ar traukia mėšlungis, kankina nemiga, labai dažnai pykina, trūkčioja raumenys, neturite apetito), papildomai rekomenduojama vartoti magnio papildus. Jei užtektinai gaunate jo per maistą, dėl jo perdozavimo neturėtumėte susirūpinti, tačiau vartojant magnio papildus, perdozavimas gali būti kenksmingas – gali pasunkėti maisto virškinimas. Tačiau taip gali įvykti tik vartojant intravertinius preparatus, o vartojant geriamuosius – pavojaus nėra.
Tinkamiausi natūralūs magnio šaltiniai nėščiai moteriai yra sauja moliūgų sėklų per dieną (152 mg), puodelio ketvirtis saulėgrąžų (127 mg), viena stiklinė virtų sorų kruopų (105 mg), 100 gramų keptos lašišos (104 mg), pusė puodelio sėlenų (93 mg), 1/3 puodelio kviečių gemalų (91 mg), pusė puodelio virtų špinatų (87 mg), puodelis rudųjų ryžių (86 mg), sauja skrudintų migdolų (80 mg), sauja anakardžių (75 mg).
Tačiau jei netoleruojate šių produktų, nes jie gana sunkiai virškinami, tuomet derėtų papildomai vartoti magnio papildus. Farmacijos įmonė „Stada“ sukūrė itin patogias magnio papildų pakuotes „Magnetrans Direct“, kurios yra ne tik skanios, bet ir užtikrina magnio dienos normą organizme. Tačiau, prieš vartojant, būtina pasitarti su gydytoju.