Kokiomis ypatingomis savybėmis pasižymi žalios spalvos obuoliai? Medikforum.ru praneša, kad tokių, stiprinančių sveikatą, tikrai yra ne viena.
Stiprina plaučius
Mokslininkai atskleidžia, kad reguliarus obuolių valgymas gali sumažinti astmos riziką.Taip yra dėl to, kad obuoliuose gausu flavonoidų. Be to, tikinama, kad šie vaisiai iki 21 proc. sumažina ir plaučių vėžio riziką moterims.
Apsaugo nuo trombų susidarymo
Žaliuose obuoliuose galima aptikti ir kitos cheminės medžiagos – rutino, kuri saugo nuo trombų susidarymo. Taip pat rutinas gelbsti ir sergančius širdies ligomis, menkina insulto riziką. Galite ne tik valgyti obuolius, bet ir gerti jų sultis.
Greitina medžiagų apykaitą
Reikia paminėti ir dar vieną svarbų aspektą – obuoliai gerina virškinimo procesus, greitina medžiagų apykaitą, tad padeda sulieknėti. Galite džiaugtis ir tuo, kad jie mažina pilvo pūtimą ir šalina toksinus iš organizmo.
Gerina kaulų sveikatą
Kalis, vitaminas K ir kalcis yra būtent tai, ko reikia sveikiems kaulams. Ir visa tai galite atrasti žaliuose obuoliuose. Tyrimai atskleidžia, kad vitaminas K stiprina kaulus bei užkerta kelią osteoporozei.
Jaunina odą
Kas nenori džiaugtis sveika ir skaisčia oda bei išvengti raukšlių? Štai žali obuoliai tam puikus pasirinkimas. Juose yra vitaminų C ir A bei antioksidantų, kurie jaunina odą, lygina raukšles.
Palaiko gerą regėjimą
Su metais mūsų regėjimas vis prastėja, tad vietoj to, kad iškart griebtumėtės vaistų, valgykite obuolius – tai natūrali ir puiki priemonė. Juose yra vitamino A, kuris apsaugo akis nuo pažeidimų.
TAIP PAT SKAITYKITE: Regėjimas įkopus į penktą dešimtį: ko tikėtis ir ką daryti?
Naudingi sergantiems diabetu
Gydytojai tikina, kad sergantiems diabetu geriau valgyti žalius obuolius, o ne raudonus, kadangi žaliuose yra mažiau cukraus ir daugiau ląstelienos. Be to, tokie obuoliai dar ir sumažina antrojo tipo diabeto riziką. Tik valgykite juos kartu odele!
Užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligoms
Valgydami žalios spalvos obuolius bei kitus produktus, kuriuose yra flavonoidų, jūs užkertate kelią susirgti širdies ir kraujagyslių ligoms ir sumažinate riziką iki 35 proc. Kitas tyrimas atskleidė, kad žalių ir raudonų obuolių vartojimas sumenkino moterų infarkto riziką iki 13–22 proc.