Pavyzdžiui, „Daily Mail“ rašoma, kad vaistų ir sulčių vartojimas kartu pastebimai sumažina vaistų, kuriais gydomos onkologinės, širdies ir kraujagyslių ligos, aukštas kraujo spaudimas, poveikį.
Obuolių, greipfrutų ir apelsinų sultys netgi sumenkina kai kurių antibiotikų, vaistų nuo alerginio rinito efektyvumą, mat manoma, kad vaistai dėl sulčių nepatenka į kraujotaką ir negali atlikti savo darbo.
Kadangi šie šalutiniai sulčių ir vaistų poveikiai yra gana ryškūs, gydytojai rekomenduoja vaistus užgerti tik vandeniu, kuris tinkamiausias ir nesukelia šalutinio poveikio.
Štai profesorius Davidas Bailey tikina, kad greipfrutų sultys pavojingai padidina kai kurių vaistų nuo kraujospūdžio poveikį, kitų poveikį kaip tik sumažina. Trumpai tariant, reakcija gali būti netikėta ir skirtinga, todėl nederėtų juokauti vartojant medikamentus.
Atsargesniems, pasak agingcare.com, reikėtų būti su ir spanguolių sultimis, kadangi jos sustiprina kai kurių vaisių poveikį. Atkreiptinas dėmesys ir į, atrodo, visiems žinomą taisyklę – vaistų jokiu būdu negalima užgerti alkoholiu. Alkoholio ir raminamųjų vaistų duetas gali baigtis išties liūdnai, rašoma grandparents.com, – gali sutrikti kvėpavimas (jis taps lėtesnis), būsite labiau apsvaigę, mieguisti, sutriks atmintis.
Šis tas svarbaus apie antibiotikus ir pieno produktus – po to, kai pavartojote tam tikrų rūšių anotbiotikų, kelias valandas reikia vengti valgyti pieno produktų, nes kalcis, esantis juose, užkerta vaistų įsisavinimui.
Prevention.com praneša, jog granatų sultys gali neigiamai paveikti kai kurių vaistų, skirtų kraujo spaudimo reguliavimui, poveikį; pieno, sojų pieno ir pieno pagrindu pagamintų trintų kokteilių gėrimai sumažina skydliaukės medikamentų veikimą; štai kofeino turintys gėrimai neturėtų būti vartojami su stimuliuojančiais vaistais.
Žalioji arbata, sporto ir energiniai gėrimai taip pat nėra geras pasirinkimas – viso to pasekmės gali būti ir galvos skausmas, insultas, sutrikęs širdies ritmas. Specialistai pažymi, kad iš maisto produktų su tam tikrais vaistais netinkami vartoti bananai, lapiniai kopūstai (kale), brokoliniai kopūstai, špinatai, daržovės ir vaisiai, turintys daug ląstelienos.