- „Rakto skylutės“ simboliu paženklinti maisto produktai – ne dietiniai, tačiau jų sudėtis yra palankesnė sveikatai, o šis simbolis padeda žmonėms lengviau pasirinkti tokius produktus.
- Sveikatai palankesni „Rakto skylute“ pažymėti produktai, palyginti su kitais panašiais tos pačios grupės maisto produktais, turi mažiau riebalų, cukraus, druskos, tačiau daugiau maistinių skaidulinių medžiagų.
- „Rakto skylute“ pažymėtuose produktuose negali būti saldiklių.
- 100-te gramų riebalų ar aliejaus, naudojamų tokiems produktams pagaminti, negali būti daugiau kaip 2 gramai pramoninės gamybos transriebalų.
- Švieži vaisiai, uogos ir daržovės bei neperdirbti žuvininkystės produktai ir dvigeldžiai moliuskai gali būti žymimi „Rakto skylutės” simboliu kaip palankūs sveikatai produktai be apribojimų. Tačiau šiuo simboliu negalima ženklinti sulčių, nektarų, džiovintų vaisių.
- Javų produktai, pažymėti simboliu „Rakto skylutė“, turi tam tikrą kiekį viso grūdo dalių – daugiau maistinių skaidulinių medžiagų ir vitaminų. Pavyzdžiui, duona, paženklinta šiuo simboliu, turi daugiau vitaminų, maistinių skaidulų, bet mažiau riebalų, druskos ir cukraus nei kitos duonos rūšys.
- „Rakto skylutė“ simbolizuoja sveikatai palankesnius, bet ne ekologinius maisto produktus, tačiau šis simbolis gali būti naudojamas kartu su ekologinės žemdirbystės ženklu bei kitais panašiais ženklais.
- „Pralįsti“ pro griežtus „Rakto skylutės“ reikalavimus gali tik juos atitinkantys maisto produktai. Maisto gamintojai savanoriškai šiuo simboliu gali ženklinti tik tuos maisto produktus, kurie atitinka Sveikatos apsaugos ministerijos nustatytus kriterijus.
Maisto produktų, pažymėtų „Rakto skylute“, sąrašą rasite paspaudę čia.