„Vyrauja tokia nuomonė, kad rudasis cukrus yra ypač vertingas. Anksčiau rudasis cukrus buvo gaminamas nevalant jo iki galo, tad ir likdavo tam tikrų vertingesnių medžiagų“, – sako pašnekovė.
Dabar, pasak specialistės, labai dažnai viskas vyksta atvirkščiai: baltojo cukraus spalva keičiama, pridėjus melasos arba jį apdorojant aukštoje temperatūroje. Taip gaunamas karamelinis cukrus. „Todėl ir runkelių cukrus gali būti rudas, ne tik cukranendrių – baltas“, – aiškina pašnekovė.
Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovės žodžiais, mineralinių medžiagų kiekio skirtumas tarp rudojo ir baltojo cukraus yra absoliučiai nereikšmingas. „Rudajame cukruje yra nedidelis kiekis mineralinių medžiagų, bet jos atneštų naudą tik tuomet, jeigu kiekvieną dieną žmogus suvalgytų milžinišką kiekį rudojo cukraus“, – tikina specialistė.