Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Konferencija kitaip – pranešimai asistuojant gyvūnams

Lapkričio 29 d. įvyko Paramos ir labdaros fondo įgyvendinamo Gyvūnų terapijos projekto baigiamasis ir projekto uždarymo renginys. Jo metu dalyvavo ir savo patyrimais dalinosi ne tik projekto dalyvių tėvai bei gyvūnų terapijos specialistai, tačiau aktyviai darbavosi ir patys keturkojai „terapeutai“.
Diskusija renginio metu
Diskusija renginio metu / Org.

Du šunys Abra Kadabra bei Omega Minkštoji Ausis aktyviai dirbo viso renginio metu, vis prieidamos tai prie vieno, tai prie kito dalyvio, jausdamos kur reikia nuimti nuovargį ir įtampą, ar praskaidrinti emocijas.

Renginio metu buvo pristatyti projekto rezultatai bei individualūs kiekvieno dalyvio pasiekimai. Po žirgų terapijos užsiėmimų, vaikams turintiems spinalinę raumenų atrofiją ar dubens neišsivystymą, sustiprėjo skeleto raumenys, pagerėjo liemens stabilumas ir fizinė ištvermė.

Ypatingai dviems berniukams, Sajui ir Kajui, motyvacijos suteikė dalyvauti šiuose užsiėmimuose, hipoterapeutės inicijuojami „riterių“ žaidimai ir varžybos. Užsiėmimo metu, berniukai įsijautę į riterių vaidmenis, terapines užduotis atlikdavo daug drąsiau ir motyvuočiau.

Org./Kajus ir Sajus hipoterapijos metu „riterių varžybos“
Org./Kajus ir Sajus hipoterapijos metu „riterių varžybos“

Renginio metu, nuostabiais ir neplanuotais dukters pasiekimais pasidalino projekto dalyvės Zoe mama Laura. Zoe diagnozuotas cerebrinis paralyžius ir mergaitė nekalba, tačiau po susitikimų su žirgais, tėvai namuose netikėtai pradėjo išgirsti iš Zoe garsus, skiemenis ir kitas kalbos detales. Vieną dieną mergaitė net paniūniavo melodijos ištrauką iš „rožinės panteros“ filmuko.

Vieną dieną mergaitė net paniūniavo melodijos ištrauką iš „rožinės panteros“ filmuko.

Org./Zoe mama Laura dalinasi įspūdžiais
Org./Zoe mama Laura dalinasi įspūdžiais

Kitas projekto herojus Džiugas hipoterapijos užsiėmimų metu stiprino posturalinius raumenis, didino liemens stabilumą ir korekciją. Berniukas ypatingai geranoriškai ir kantriai atliko visas užduotis, nes susitikimai su žirgais paliko labai didelį įspūdį. Po šių susitikimų, Džiugo piešinių motyvuose pradėjo atsirasti žirgo Liberijos atvaizdas.

Org./Džiugo piešinys žirgas Liberija ir mažasis princas
Org./Džiugo piešinys žirgas Liberija ir mažasis princas

Edvardso sindromu sergančios Elzės mama Silvija taip pat neslėpė džiugesio, kad dukra galėjo sudalyvauti projekte, ir išbandyti hipoterapijos užsiėmimus.

Kadangi mergaitė nevaikšto, užsiėmimų metu ant žirgo sėdėdavo su hipoterapijos specialistu. Pirmus užsiėmimus Elzės kūnas buvo suglebęs, sunkiai nulaikė galvą. Tačiau po intensyvių pasikartojančių jojimų, atsirado lingavimas pirmyn atgal.

Užsiėmimams einant į pabaigą pagerėjo mergaitės liemens kontrolė.

Užsiėmimams einant į pabaigą pagerėjo mergaitės liemens kontrolė, suaktyvėjo galūnių judesiai, buvo aktyvuoti sėdmenų raumenys. Jojimo metu Elzė pradėjo po keletą keletą kartų, iki 1 minutės trukmės, išlaikyti galvą vidurio linijoje.

Org./Elzė
Org./Elzė

„Tariu didžiulį AČIŪ už jūsų rūpestį mūsų vaikais. Su jūsų pagalba mes augame, stiprėjame, džiaugiamės gyvenimu. Atrodo ir neįmanomi dalykai tampa įmanomais. Vis dar sunku suvokt, jog prieš keletą metų, pro ligoninės langą žvelgiant į pilką dangų, staiga atėjusi mintis, o gal hipoterapija Elzei padėtų, virs realybe.

Šiandien, pilnom džiugesio akim klausiu, ar tikrai taip svajonės pildosi? Ar gali Elzė sėdėti ant žirgo? Atsakymą jau žinau, taip gali!

Pirmą dieną kiek sunkiau, tačiau su kiekviena diena liemens ir galvos kontrolė stipresnė, o džiaugsmas ir suvokimas ką ji daro dar didesnis. Šiandien ji ant žirgo dar terapeutės prilaikoma, tačiau tikiu, ateis diena ir ji ant žirgo sėdės viena. Dėka Mamų unijos ir nuostabios terapeutės svajonė tapo realybe. Žemai jums lenkiuosi, dėkinga esu iki dangaus.“

Mamų unija džiaugiasi kartu su visais dalyviais ir jų tėveliais bei specialistais, kad trumpiau nei per pusmetį vykusį projektą kartu pasiekėme tokių šaunių rezultatų.

Fondas pasirengęs dėti visas pastangas ir iniciatyvas, kad gyvūnų terapijos užsiėmimai ir toliau būtų teikiami sergantiems vaikams, nes jų nauda abejoti jau nebedrįstame.

Org./Kaniterapija
Org./Kaniterapija


Paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ įgyvendinamas projektas „Judėjimo negalią ir sutrikimų turinčių vaikų fizinės ir psichosocialinės būklės gerinimas taikant hipoterapijos ir kaniterapijos metodus“ finansuojamas Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas