Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuo sveikatai naudingos silkės

Silkę vertina ne tik smaguriai, bet ir gydytojai. Pasirodo, šis per Kūčias ir Kalėdas dažnai valgomas patiekalas turi ir gydomųjų savybių.
Silkė
Silkė / Fotolia nuotr.
  • Liaudies medicinos žinovai jau nuo seno rekomenduoja valgyti silkių sergant artritu (sąnarių uždegimu).
  • Skausmą malšinančias silkių savybes neseniai patvirtino ir amerikiečių mokslininkų tyrimai. Jie parodė, kad šiose žuvyse esančios riebalų rūgštys neleidžia organizmui kaupti medžiagų, sukeliančių uždegiminius procesus.
  • Be to, silkės, kaip ir kitokios riebios jūrų žuvys (lašišos, tunai ar skumbrės), stiprina imunitetą ir saugo nuo infekcinių ligų.

Kaip paruoštas silkes valgyti sveikiausia?

Šias silkes geriausia virti garuose, kepti ar apkepinti ant grotelių. Galima valgyti ir rūkytų silkių – jose išlieka ir vertingasis vitaminas D, ir omega-3 riebalų rūgštys. Prasčiausias pasirinkimas – marinuotos silkės, kuriose labai daug druskos ir acto. Be to, marinuotose ar stipriai sūdytose silkėse būna medžiagų (histamino ir tiramino), kurios neretai sukelia migreninius galvos skausmus.

PLAČIAU, KAIP IŠSIRINKTI KOKYBIŠKĄ SILKĘ, SKAITYKITE ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai