- Liaudies medicinos žinovai jau nuo seno rekomenduoja valgyti silkių sergant artritu (sąnarių uždegimu).
- Skausmą malšinančias silkių savybes neseniai patvirtino ir amerikiečių mokslininkų tyrimai. Jie parodė, kad šiose žuvyse esančios riebalų rūgštys neleidžia organizmui kaupti medžiagų, sukeliančių uždegiminius procesus.
- Be to, silkės, kaip ir kitokios riebios jūrų žuvys (lašišos, tunai ar skumbrės), stiprina imunitetą ir saugo nuo infekcinių ligų.
Kaip paruoštas silkes valgyti sveikiausia?
Šias silkes geriausia virti garuose, kepti ar apkepinti ant grotelių. Galima valgyti ir rūkytų silkių – jose išlieka ir vertingasis vitaminas D, ir omega-3 riebalų rūgštys. Prasčiausias pasirinkimas – marinuotos silkės, kuriose labai daug druskos ir acto. Be to, marinuotose ar stipriai sūdytose silkėse būna medžiagų (histamino ir tiramino), kurios neretai sukelia migreninius galvos skausmus.
PLAČIAU, KAIP IŠSIRINKTI KOKYBIŠKĄ SILKĘ, SKAITYKITE ČIA.