Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokios daržovės tirština kraują

Dažnai girdime sveikos mitybos žinovų raginimų valgyti kuo daugiau šviežių daržovių, kad organizmas gautų daug vitaminų. Tačiau, prieš sėdant prie daržovių dubens, reikėtų pagalvoti apie savo sveikatos problemas ir vartojamus vaistus.
Daržovės
Daržovės / Fotolia nuotr.

Kai kurių vaistų ir daržovių sąveika gali labai pabloginti būseną. Pavyzdžiui, daržovės, kuriose gausu vitamino K, silpnina kraują skystinančių vaistų veikimą. Antikoaguliantai dažniausiai skiriami po širdies infarkto, tam tikrų traumų, turintiems širdies ritmo sutrikimų ir įvairiais kitais atvejais, kai padidėja kraujagyslių trombozės rizika.

 

Taigi, jei turite aukščiau išvardytų problemų, vartojate kraują skystinančius vaistus (net paprasčiausią aspiriną), patartina vengti šių daržovių:

♦ brokolinių kopūstų,

♦ raudongūžių kopūstų,

♦ smidrų,

♦ lapinių salotų,

♦ pupelių.

Šiose daržovėse esantis vitaminas K didina kraujo krešumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų