Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laikotarpis iki Velykų: sveikesni pasirinkimai ir daugiau laiko gryname ore

Iki šv. Velykų liko 43 dienos. Dienos kasdien ilgėja, saulės spinduliai šiltėja, o širdys pildosi viltimi, kad pavasaris vis tik ateis. Kartu šis laikotarpis skirtas atsigręžti į save – neretai būtent pavasariop nusprendžiame keisti savo įpročius ir bent kuriam laikui atsikratyti tų, kurie mūsų sveikatai nėra naudingi. Prekybos tinklas „Lidl“ į šį nuo seno pasninkui skirtą metą ragina pažvelgti šiuolaikinio žmogaus akimis ir kartu su sporto trenere primena, kad norint jaustis žvaliau, nebūtina imtis drastiškų priemonių.
„Crivit“ „FX-Carbon“ šiaurietiško ėjimo lazdos nuo kovo 11 d. visose „Lidl“ parduotuvėse vos už 18,99 Eur.
„Crivit“ „FX-Carbon“ šiaurietiško ėjimo lazdos nuo kovo 11 d. visose „Lidl“ parduotuvėse vos už 18,99 Eur. / Partnerio nuotr.
Temos: 2 Lidl Ėjimas

Kuo pakeisti cukrų?

Tradiciškai laikotarpis iki šv. Velykų skirtas ne tik atsisakyti sunkių patiekalų, bet ir pažvelgti į save, atgaivinti savo kūną bei protą. Anot trenerės Jekaterinos Komisarovos, iš gilias tradicijas turinčio meto galime pasisemti išminties ir į pasninką pažvelgti iš šių laikų perspektyvos.

„Tai visai nereiškia, kad privalu atsisakyti saldumynų ar kito nesveiko maisto – kuo daugiau sau drausite, tuo didesnė tikimybė, kad kitą dieną suvalgysite dvigubai daugiau. Keičiant įpročius palengva, ateina ir supratimas, kaip viena ar kita maža nuodėmė paveiks jūsų savijautą – tuomet noras suvalgyti ką nors nuodėmingo dingsta natūraliai. Tačiau jei labai norisi suvalgyti tą pyragėlį, kaip apdovanojimą už pastangas – pirmyn. Svarbiausia jausti saiką“,– sako J. Komisarova.

Keičiant įpročius palengva, ateina ir supratimas, kaip viena ar kita maža nuodėmė paveiks jūsų savijautą – tuomet noras suvalgyti ką nors nuodėmingo dingsta natūraliai

Pasak jos, atsisakius sunkiau virškinamų, riebių produktų pagreitėja medžiagų apykaita, jaučiamės žvalesni: „Pakoreguoti mitybos įpročius – lengviau nei atrodo. Pavyzdžiui, norint pasaldinti namuose gaminamą pyragą, vietoje cukraus naudokite bananus, o organizmą apsunkinančias bulves pakeiskite įvairiomis kruopomis. Puiki riebios grietinės alternatyva – graikiškas jogurtas, kurį galima paskaninti avokadu ar įvairiais prieskoniais. Be to, jis tinka tiek saldiems, tiek sūriems padažams ruošti. Tokie, palyginti, nedideli pakeitimai maisto racione padeda prisijaukinti sveiką gyvenimo būdą, kuris tampa reikšmingu pokyčiu organizmui.“

Ne mažiau svarbus judėjimas

Tačiau šis laikas nuo seno – ne tik mitybos apribojimai. Nors daugelis šiuo laikotarpiu neretai atsisako mėsos, saldumynų ar kitų produktų, J. Komisarova ragina žvelgti plačiau: daugiau laiko praleisti gryname ore, bendrauti su žmonėmis gyvai, dažniau padėti išmaniuosius telefonus į šalį ir piūrėti vieni kitiems į akis.

„Pavasarėjant naudinga kuo daugiau laiko aktyviai leisti lauke – parkuose, miškuose ar prie vandens telkinių. Grynas oras prisotintas kvėpavimo sistemą ir imunitetą stiprinančiais neigiamais jonais, todėl leidžiant laiką gamtoje gerinama ir širdies veikla, kraujagyslių sistemos darbas. Eikite pasivaikščioti, išbandykite ėjimą šiaurietiškomis lazdomis, važinėkite riedučiais ar tiesiog susiraskite suoliuką parke ir pasidarykite funkcinę treniruotę su savo kūno svoriu“,– pataria J. Komisarova.

Šiaurietiškas ėjimas – visiems tinkamas sportas

Iš visų veiklų gryname ore trenerė išskiria šiaurietišką ėjimą su lazdomis: „Toks sportas tinka absoliučiai visiems –tinkamą tempą ir atstumą kiekvienas gali pasirinkti pagal savo galimybes. Jis ne tik sutvirtina raumenis, gerina širdies darbą bei didina ištvermę, bet ir padeda deginti riebalus – einant su lazdomis dirba apatinė kūno dalis, pilvo, nugaros ir rankų raumenys, todėl sudeginama daugiau kalorijų nei vaikštant įprastai.“

Pasak J. Komisarovos, šiaurietiškas ėjimas gali tapti puikia alternatyva tiems, kurie dėl vienų ar kitų priežasčių negali bėgioti: jis sumažina apkrovą kelių sąnariams, o traumų tikimybė užsiimant šiuo sportu – itin maža. „Svarbiausia išmokti taisyklingai judėti ir kvėpuoti – nė nepajusite, kaip šiaurietiškas ėjimas taps neatsiejama aktyvaus laisvalaikio dalimi!“,– tikina J. Komisarova.

„Crivit“ žingsniamatis nuo kovo 11 d. visose „Lidl“ parduotuvėse vos už 6,99 Eur.
„Crivit“ žingsniamatis nuo kovo 11 d. visose „Lidl“ parduotuvėse vos už 6,99 Eur.

Nuo pirmadienio, kovo 11 d., visose „Lidl“ parduotuvėse pirkėjai galės įsigyti prekės ženklo „Crivit“ šiaurietiško ėjimo lazdų porą vos už 18,99 Eur, žingsniamatį – už 6,99 Eur, „Bomber“ stiliaus moterišką striukę – 19 Eur. Daugiau aktyviam laisvalaikiui skirtų prekių bei drabužių pasiūlymų rasite „Lidl“ sporto kataloge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas